08:38:56 26.02.2024
Stiri

Agenții economici din R. Moldova, invitați să participe la Expoziția „Fabricat în Moldova”, care va avea loc la „Moldexpo”

Actualitate 27.11.2023 13:26 Vizualizări814 Autor: Ziarul National
Agenții economici din R. Moldova, invitați să participe la Expoziția „Fabricat în Moldova”, care va avea loc la „Moldexpo”


Companiile din R. Moldova sunt invitate să participe la cea de-a XXI-a ediție a Expoziției naționale „Fabricat în Moldova”, care se va desfășura în perioada 31 ianuarie - 4 februarie 2024, la Centrul „Moldexpo” din Chișinău.

Solicitările sunt așteptate până pe 15 ianuarie 2024, la Direcția Evenimente de Afaceri, Târguri și Expoziții a Camerei de Comerț și Industrie (CCI) a R. Moldova.

În anul 2024, expoziţia va ocupa mai multe paviolioane de la „Moldexpo”, în funcție de profilul de activitate - produse alimentatre, băuturi, mărfuri agro-alimentare ale raioanelor republicii, bunuri de arg consum, servicii de turism, vinificatori, produse ale meșteșugarilor autohtoni etc.

„Expoziția „Fabricat în Moldova” poate fi numită, pe bună dreptate, oglinda pieței moldovenești. De-a lungul celor 20 de ediții, în cadrul expoziției au avut loc cele mai importante și de mare anvergură evenimente, ce au primit un feedback pozitiv din partea producătorilor autohtoni și au fost pe larg mediatizate. La expoziție au luat parte peste 5 500 de antreprenori autohtoni din toate regiunile republicii și din toate domeniile de activitate”, a declarat astăzi Sergiu Harea, președintele CCI, într-o conferință de presă.Potrivit aceleiași surse, expoziția se va desfășura sub sloganul „Acasă! Autentic! Autohton!” și va fi reprezentată de un nou logo - harta Republicii Moldova, înconjurată de un cerc, ce semnifică unitatea și mobilitatea antreprenorilor, autorităților și consumatorilor, pentru a dezvolta economia statului.

Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA) va fi parteneru acestui eveniment, a declarat, la aceeași conferință, secretarul de stat Vasile Şarban.

„Expoziția „Fabricat în Moldova” nu este altceva decât o platformă, o oportunitate pentru cel ce are o industrie de a se manifesta, de a se instrui, de a vedea tehnologiile moderne, și de a vedea nemijlocit o cooperare. MAIA este partenerul acestui eveniment, și ne dăm bine seama că nu e suficient să producem calitativ, mult, gustos, este nevoie să ne putem și promova. De aceea, ministerul va fi în continuare un promotor al acestei expoziții și va îndemna antreprenorii, procesatorii, agricultorii să participe la eveniment. Noi, împreună cu producătorii, cu mediul asociativ, cu CCI, care este un partener important în această verigă, trebuie să-i orientăm pe toți actorii din acest lanț valoric, ca ei să persevereze. Pe partea de politici, noi vom continua să oferim subvenții, ca ei să-și poată diversifica gama de produse. Noi nu trebuie să importăm acolo unde putem produce”, este convins Vasile Șarban.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

16.02.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Testul funcțional

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md