15:36:05 25.07.2024
Stiri

Administrația de Stat a Drumurilor, reorganizată de Guvern cu scopul de a eficientiza utilizarea banilor din Fondul Rutier și a absorbi mai multe mijloace din fonduri externe

Actualitate 12.06.2024 16:46 Vizualizări934 Autor: Ziarul National
Administrația de Stat a Drumurilor, reorganizată de Guvern cu scopul de a eficientiza utilizarea banilor din Fondul Rutier și a absorbi mai multe mijloace din fonduri externe


Întreprinderea de Stat „Administrația de Stat a Drumurilor” a fost transformată astăzi de Guvern în societate pe acțiuni, cu capital integral de stat.

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a declarat, în cadrul ședinței de Guvern, că reorganizarea întreprinderii va crește eficiența utilizării resurselor Fondului rutier și va spori capacitățile de absorbție a mijloacelor financiare alocate din surse externe.

De asemenea, va fi îmbunătățit sistemul de construire, modernizare, reabilitare și întreținere periodică a drumurilor publice naționale.

Următoarea etapă a restructurării presupune consolidarea pachetelor de acțiuni ale statului în cadrul societăților pe acțiuni, specializate în întreținerea drumurilor publice. Ulterior, va avea loc absorbția celorlalte 10 societăți pe acțiuni care activează în același domeniu.

Acțiunile Societății pe Acțiuni „Administrația Națională a Drumurilor” vor fi deținute de Agenția Proprietății Publice, care va asigura reorganizarea întreprinderii în termen de 3 luni de la data intrării în vigoare a hotărârii aprobate astăzi de Guvern.

Întreprinderea de Stat ,,Administrația de Stat a Drumurilor” a fost fondată în anul 2002.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Democrația urâtă și ...

19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md