08:46:05 07.07.2020
 
Stiri

ACUZAȚIE // Ministrul Nagacevschi ar „TORPILA” deliberat ședințele CSM: „Acum, când trebuie să-l protejeze pe Sternioală… ministrul „tehnocrat și apolitic” execută ordinele de sus”

Social 03.12.2019 13:00 Vizualizări1161 Autor: Ziarul National
ACUZAȚIE // Ministrul Nagacevschi ar „TORPILA” deliberat ședințele CSM: „Acum, când trebuie să-l protejeze pe Sternioală… ministrul „tehnocrat și apolitic” execută ordinele de sus” agora.md


Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, este acuzat că a „torpilat” astăzi o nouă ședință a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), care nu a avut loc din lispă de cvorum, deoarece astfel ar încerca să-i protejeze pe unii magistrați controversați.

„Ședința CSM este fără cvorum din cauza ministrului Justiției, care torpilează din nou ședința. CSM nu poate lua decizii. Ce mai contează ce a spus președintele Comisiei de la Veneția cu privire la reforma justiției și cu privire la respectarea mandatului constituțional al CSM?! Fadei știe să invoce Comisia de le Veneția doar când îi convine. Acum, când trebuie să-l protejeze pe Sternioală (probabil și alți prieteni din sistem), când trebuie să ducă încet, încet situația spre o nouă adunare a judecătorilor, ca să poată trage sfori sa fie aleși alți judecători, mai obedienți, în CSM, el se face ca plouă. Care Comisie de la Veneția? Care independență a justiției și ale organelor de autoadministrare?”, se întreabă fosta ministră a Justiției, Olesea Stamate.

Potrivit fostei ministre, care anterior a fost la rândul ei criticată de Fadei Nagacevschi, actualmente se trudește asupra intimidării unor judecători, care nu au participat la adunările precedente.

„Și dacă nu ar fi suficient, Asociația Judecătorilor vine cu un mesaj către Ministerul Justiției, solicitând ca acesta să „inițieze discuții cu factorii de decizie din sistemul judecătoresc pentru a ieși din impasul din ultima perioadă”. Despre ce impas vorbim? Despre deciziile controversate ale unor judecători pe marginea contestării actelor emise de CSM? Sau de decizii cu privire la adunarea, vădit ilegală, a judecătorilor? Asta este impasul?”, întreabă Stamate.

Ex-ministra Justiției a mai adăugat că judecătorii onești și profesioniști continuă să lucreze. „Sunt sigură că nu simt vreun impas, decât, spre regret, presiuni din partea celor ce nu au reușit să-i atragă în jocurile politice. Ministrul „tehnocrat și apolitic” execută ordinele de sus și nici nu-și pune întrebări referitoare la impactul acțiunilor sau inacțiunilor sale”, a conchis Olesea Stamate.

De menționat că Fadei Nagacevschi a lipsit de la ultimele ședințe ale CSM și acestea nu au avut loc, din lipsă de cvorum. La ședință vin de fiecare dată câte 6 - 7 membri ai CSM, insuficient pentru a lua decizii.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.07.2020 09:37 Nicolae Negru Nicolae Negru // Deznodământ rapid sa...

05.07.2020 13:59 Ziarul National GOLGOTA BASARABIEI ROMÂNEŞTI // 5-6 i...

03.07.2020 09:33 Nicolae Negru Nicolae Negru // În impas, regimul Do...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md