16:25:47 03.10.2023
Stiri

ACORD // Cooperare strânsă între vameși și angajații Aeroportului Internațional Chișinău pentru asigurarea securității naționale a R. Moldova

Actualitate 06.06.2023 15:59 Vizualizări1055 Autor: Ziarul National
ACORD // Cooperare strânsă între vameși și angajații Aeroportului Internațional Chișinău pentru asigurarea securității naționale a R. Moldova


Conducerea Serviciului Vamal și a Î.S. „Aeroportul Internațional Chișinău” au semnat marți, 6 iunie, un Acord de cooperare prin care își propun intensificarea relațiilor de cooperare în domeniul asigurării securității naționale.

Acordul, încheiat pe o perioadă de cinci ani, își propune eficientizarea interacțiunii reciproc, în special în cazul producerii situațiilor de urgență și excepționale cu implicarea aeronavelor sau altor obiecte de pe teritoriul aeroportului și zonele adiacente, conform „Planului de măsuri în cazul situațiilor de urgență pe teritoriul Aeroportului Internațional Chișinău”.

Mai exact, cele două instituții vor asigura desfășurarea activităților comune pentru prevenirea și gestionarea consecințelor în cazul producerii situațiilor de urgență și excepționale, prin optimizarea atribuțiilor, măsurilor și utilizarea rațională a resurselor fiecărei instituții în parte.

Totodată, conform prevederilor Acordului, Serviciul Vamal și Î.S. „Aeroportul Internațional Chișinău” intenționează să intensifice comunicarea permanentă și schimbul de date și informații, să deruleze activități comune de instruire a angajaților în domeniul situațiilor de urgență și excepționale, în vederea creșterii capacității de răspuns în cazul producerii unor situații de urgență.Semnarea documentului a fost precedată de o întrevedere a șefilor celor două instituții, care au discutat despre domeniile de interes comun, precum și oportunitățile de diversificare și extindere a serviciilor cargo și pentru pasageri, în contextul elaborării noului Plan de dezvoltare a Aeroportului Internațional Chișinău.

„Cele două instituții au apreciat buna conlucrare pe care o au în prezent funcționarii Postului vamal Aeroport Internațional Chișinău și administrația Î.S. „Aeroportul Internațional Chișinău”, și au convenit asupra necesității stabilirii unei cooperări permanente și reciproc avantajoase, prin semnarea Acordului de cooperare”, notează Serviciul Vamal.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.10.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Druță, ideologul...

29.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mărul transnistrean ...

27.09.2023 08:52 Cazimir Țino Cazimir Țino // UNIREA – IDEAL NAȚIONAL

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să părăsească structurile Comunității Statelor Independente (CSI)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md