05:34:33 08.12.2021
Stiri

Voronin despre cei 14 transfugi care l-au părăsit pentru a vota Guvernul Filip: „Este clar faptul că ei au fost, în mod banal, cumpăraţi. Cumpăraţi cu bani!”

Politică 20.02.2017 15:00 Vizualizări3464 Autor: Ziarul National
Voronin despre cei 14 transfugi care l-au părăsit pentru a vota Guvernul Filip:  „Este clar faptul că ei au fost, în mod banal, cumpăraţi. Cumpăraţi cu bani!”


Comunistul Vladimir Voronin, partidul căruia este în opoziție din 2010, consideră că anul 2016 a fost unul pierdut pentru R. Moldova, iar vinovați de asta se fac cei aflați la guvernare și președintele Igor Dodon.

„Cu regret, 2016 a fost un an pierdut pentru R. Moldova. Vreau să vă atrag atenţia asupra următorului fapt: făcând darea de seamă cu privire la totalurile anului, prim-ministrul, Pavel Filip a calificat drept merit al Guvernului doar o „realizare” şi anume, că organizaţiile financiare internaţionale din nou au început să dea Moldovei bani cu împrumut. Pe când creşterea datoriei externe a statului până la suma de 6,5 miliarde de dolari, vorbind delicat, nici pe departe nu poate fi considerată temei de mândrie”, a declarat Voronin în cadrul unui interviu pentru Almanahul politic al anului 2016.

În același context, comunistul spune că actualul Guvern nu ar avea nicio viziune cu privire la dezvoltarea țării. „Noi parcă am revenit în anii 90, cu inumanele „reforme” dictate de FMI, cu banditism în structurile de stat şi cu un nivel peste orice limită al corupţiei. Anume aşa arată fenomenul statului capturat: oamenilor li se ia totul – şi mijloacele de existenţă, şi încrederea în ziua de mâine, şi speranţa la schimbări spre bine”, precizează sursa citată.

De asemenea, Vladimir Voronin este convins că, în 2016, R. Moldova „s-a conturat definitiv ca stat luat în captivitate”. „Prin corupţie politică, acaparatorii au format o majoritate parlamentară monstruoasă, ei au Guvernul lor şi un „coordonator” impostor, care controlează toate structurile puterii, toate instituţiile de stat. Şi toate acestea se fac cu sprijinul colectiv al Occidentului, pentru care este important doar ca hoţii care au capturat Moldova să menţină în ţară un grad înalt de încordare în relaţiile cu Rusia. Cam aceasta ar fi principala, – cu regret, tristă, – caracteristică anului trecut”, a subliniat acesta.

În colimatorul liderului comunist au intrat și cei 14 deputați care au decis să părăsească partidul și să voteze pentru Guvernul Filip: „Printre trădători s-au dovedit a fi reprezentanţi ai verigii superioare a conducerii PCRM. Cine ar fi avut nevoie de dânşii, cine ar fi dat pentru dânşii măcar două parale, dacă ei nu ar fi acces în Parlament pe listele PCRM? Pentru toţi, – şi pentru membrii partidului nostru, şi pentru întreaga societate, – este clar faptul că ei au fost, în mod banal, cumpăraţi. Cumpăraţi cu bani! Dar câţi bani costă conştiinţa, reputaţia, bunul nume? Cum e să trăieşti toată viaţa cu stigmatul de trădător, cum să te uiţi în ochii oamenilor, în ochii propriilor copii? De altfel, acestea, cum se spune, sunt problemele lor. Pentru noi, ei nu mai prezintă interes. Ei nu au viitor”.

Și președintele R. Moldova, Igor Dodon, a fost supus criticilor de fostul său „profesor”. „Aşa-numitele alegeri prezidenţiale au fost anticonstituţionale. Anume din acest considerent am declarat boicot alegerilor neconstituţionale şi tot din acest considerent nu-l recunoaştem pe aşa-numitul preşedinte nou-ales. După aceste alegeri, societatea s-a pomenit dezbinată ca niciodată până acum. Şi foarte degrabă s-a descoperit, că „preşedintele întregului popor”, neavând o majoritate parlamentară şi un guvern care să-l susţină, nu poate face nimic altceva decât să împartă decoraţii şi să schimbe drapele. Fapt, prin care a dat noi motive pentru conflicte”, a mai adăugat fostul președinte al R. Moldova.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.12.2021 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Un pas inedit, corec...

03.12.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Aisbergul lui Șor

29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Considerați judicioase acțiunile CEC și ale justiției în cazul alegerilor locale noi de la Bălți: excluderea din cursă a candidatului Partidului „Șor”, Marina Tauber, și organizarea turului doi de scrutin pe 19 decembrie cu următorii doi candidați?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md