16:40:17 17.07.2019
 
Stiri

Vom PLĂTI pentru Facebook? Iată cum a răspuns șeful rețelei, când la audieri unul dintre senatorii americani i-a pus această întrebare

Știri 12.04.2018 08:30 Vizualizări1977 Autor: Ziarul National
Vom PLĂTI pentru Facebook? Iată cum a răspuns șeful rețelei, când la audieri unul dintre senatorii americani i-a pus această întrebare

Şeful Facebook, Mark Zuckerberg, a ajuns să dea socoteală în faţa membrilor Congresului Statelor Unite. O imagine greu de uitat pentru milioanele de utilizatori ai reţelei de socializare pe care a creat-o şi care este acum în centrul unui scandal formidabil, din cauza furtului de date personale. El a fost convocat pentru a da explicaţii în scandalul în care datele a 87 de milioane de utilizatori au fost sustrase şi folosite ilegal de compania britanică de consultanta Cambridge Analytica.

Facebook este acuzată de legiuitorii americani că nu a luat suficiente măsuri pentru a-i proteja pe cei care au avut încredere să pună la dispoziţia reţelei datele lor personale.

„Eu am început Facebook, eu îl conduc şi eu sunt responsabil pentru ceea ce se petrece aici”; a spus Zuckerberg. El şi-a cerut scuze personal şi oficial în faţa Senatului american pentru erorile comise în legătură cu protecţia datelor personale ale utilizatorilor reţelei şi cu manipularea politică.

„Este evident azi că nu am făcut destul pentru a împiedica aceste mijloace de a fi utilizate de manieră rău intenționata. Nu am luat suficiente măsuri, şi a fost o mare greşeală. A fost greşeala mea şi sunt dezolat”, a spus el, în contextul scandalului scurgerii de date personale către compania Cambridge Analytica.

„Va lua timp pentru a face toate schimbările necesare pentru limitarea acestor folosiri abuzive de date”, a spus el.

Întrebat de unul dintre senatorii americani dacă Facebook va rămâne o reţea de socializare fără plată, Zuckerberg a spus că da, aşa intenționează, ca întotdeauna să existe o versiune gratuită a Facebook.

„Pentru a fi clar, nu vom propune o opțiune care să permită oamenilor să plătească pentru a nu vedea publicitate. Vrem să oferim un serviciu gratuit pentru ca toată lumea să şi-l permită”, a spus el.

Acum trebuie să reevaluăm toate aspectele relaţiei noastre cu utilizatorii şi să ne asigurăm că ne ridicăm la nivelul responsabilităţii pe care o avem. Nu este suficient doar să ne asigurăm că punem oamenii în legătură, trebuie să ne asigurăm că aceste conexiuni sunt pozitive. Nu este suficient să oferim oamenilor o platformă pentru a-şi face vocea auzită, ci trebuie să ne asigurăm că oamenii nu se folosesc de această oportunitate pentru a face rău sau pentru a dezinforma.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.07.2019 09:23 Nicolae Negru Îi va telefona Putin Maiei Sandu?

12.07.2019 09:21 Nicolae Negru „Ultima redută” a căzut! Ce urmează?

10.07.2019 10:19 Ziarul National Diferențe între LIDERI și șefi. A avu...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că deputații din R. Moldova trebuiau să voteze PENTRU reîntoarcerea dreptului de vot Federației Ruse la APCE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md