04:30:32 01.06.2020
 
Stiri

VIDEO // ULTIMATUMUL președintelui Dodon pentru cei 101 de deputați: „Mai aveți la dispoziție DOUĂ săptămâni. Alegeți conducerea Parlamentului și mergem împreună la alegerea Guvernului”

Politică 22.05.2019 11:13 Vizualizări1137 Autor: Ziarul National
VIDEO // ULTIMATUMUL președintelui Dodon pentru cei 101 de deputați: „Mai aveți la dispoziție DOUĂ săptămâni. Alegeți conducerea Parlamentului și mergem împreună la alegerea Guvernului”


Președintele Igor Dodon s-a adresat astăzi Curții Constituționale, pentru a afla când expiră termenul-limită în care deputații pot crea o majoritate parlamentară, care să dea R. Moldova un guvern.

Deși Înalta Curte nu a spus deocamdată când expiră cele trei luni, după care șeful statului poate dizolva Parlamentul, Dodon consideră că cei 101 de deputați mai au la dispoziție două săptămâni, adică până la 9 iunie, să formeze o majoritate parlamentară pentru a evita alegerile anticipate.

Declarația a fost făcută astăzi, în cadrul unui briefing de presă la Președinție.

„Suntem pentru prima dată în istoria modernă a R. Moldova, când la trei luni de la alegerile parlamentare și la două luni de la ședința de constituire a Parlamentului, nu avem majoritate parlamentară, președinte al Legislativului și Guvern funcțional. Eu vreau să condamn egoismul politic și ambițiile exagerate ale unor deputați și grupuri parlamentare. Cetățenii așteaptă rezultate, așteaptă crearea majorității parlamentare, așteaptă ca deputații, în sfârșit, să se apuce de lucru”, a spus Dodon.

În cadrul aceluiași briefing, Igor Dodon s-a adresat deputaților: „Sau vă apucați de lucru, creați majoritate parlamentară, alegeți conducerea Parlamentului, mergem împreună cu alegerea guvernului sau recunoașteți că ambițiile nu vă permite asta. Rânza moldovenească, unii o numesc românească, dar tot moldovenească e la toți, nu vă permite să găsiți limbă comună. Atunci duceți-vă la anticipate. Ajunge cu jocurile încolo-încoace”.

Potrivit lui Dodon, unii deputați fac doar showuri. „Unii umblă prin Parlamentul gol și fac showuri acolo fără a cunoaște regulamentul, nimic. Creați majoritate parlamentară și convocați-vă. Care e problema? Lăsați ambițiile acestea prostești care au obosit pe toți cetățenii R. Moldova, indiferent că-s alegători de stânga sau de dreapta. Sau vă apucați de lucru, sau anticipate. Oamenii așteaptă o claritate”.

Șeful statului a precizat că astăzi a sesizat Curtea Constituțională pentru ca să aibă o claritate vizavi de termenul-limită în care poate dizolva actualul Parlament. „De când se încep cele trei luni – de pe data de 9 aprilie când au fost aprobate rezultatele de către Curtea Constituțională sau pe data de 21 martie, când a fost ședința de constituire. Dar cel mai probabil mai sunt două săptămâni. Aveți săptămâna viitoare și săptămâna de pe 3 până pe 7 iunie. Dacă în aceste două săptămâni nu găsiți limbă comună, nu creați majoritate parlamentară, atunci eu voi fi nevoit să dizolv Parlamentul. Consecințele să vi le asumați. Așa că vremea poșlo (a început să se scurgă timpul - n.r.)”, a conchis Igor Dodon.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante

ALEX 22.05.2019 11:46

Demult trebuia de batut cu pumnul in masa! Sa dam afara din parlament indivizi al de Maia si Nastase care primesc salarii de deputat dar nu vor sa lucreze!

Mihai 22.05.2019 12:56

Nu stiu daca aceste ultimatumuri vor ajuta cu ceva. Anumiti politicini nu vor deveni maturi peste noapte.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.05.2020 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce va pierde Dodon

25.05.2020 09:25 Nicolae Negru Nicolae Negru // Geopolitica intrând ...

22.05.2020 15:28 Ziarul National Victor Chirilă, directorul APE: R. Mo...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md