05:52:32 14.07.2024
Stiri

​Provocare de PROPORȚII din partea unui alt oficial rus, care AMENINȚĂ R. Moldova cu scenariul ucrainean. "Nu trebuie să-i permitem Maiei Sandu...Tot acest nazism trebuie doar să fie distrus, dezrădăcinat pentru mulți ani de acum înainte”

Actualitate 23.04.2022 08:19 Vizualizări9898 Autor: Ziarul National
​Provocare de PROPORȚII din partea unui alt oficial rus, care AMENINȚĂ R. Moldova cu scenariul ucrainean.


Vicepreședintele Comisiei Dumei de Stat pentru afacerile CSI, integrarea eurasiatică și relațiile cu compatrioții, Viktor Vodolatsky, susține că așa-zisa "republică moldovenească nistreană" se consideră de facto un teritoriu al Rusiei și vrea să repete aceeași cale ca și regiunile Donețk, Lugansk, dar și Osetia de Sud.

„Transnistrienii sunt cetățenii noștri. Ei vor același lucru pe care îl doresc atât Donețkul, cât și Lugansk și Osetia de Sud. Dânșii înțeleg că doar împreună cu Rusia pot trăi într-o lume sigură și pașnică”, a declarat parlamentarul într-un interviu pentru Radiotochka NSN.

Vodolatsky e nemulțumit că președinta Maia Sandu a interzis pe teritoriul R. Moldova simbolurile invaziei rusești în Ucraina, inclusiv panglica Sf. Gheorghe.

„Președintele R. Moldova, Maia Sandu, a interzis panglicile Sf. Gheorghe în țară, iar acolo ar trebui să se aștepte o repetare a scenariului ucrainean.
Nu trebuie să-i permitem lui Sandu și curatorilor săi români să declanșeze astăzi un alt război pe teritoriul Transnistriei. Tot acest nazism, care a prins rădăcini lângă noi, trebuie doar să fie distrus, dezrădăcinat și pentru mulți ani de acum înainte”, a adăugat acesta.

Sursa citată a precizat că locuitorii Transnistriei de astăzi „sunt izolați”, așa că „culoarul” către Rusia, despre care a vorbit ieri un militar rus de rang înalt, este vital pentru ei.

Biroul Politici de Reintegrare a venit cu o reacție, după ce oficialul rus a anunțat că vrea un coridor terestru către Crimeea și ieșire la Transnistria unde le-ar fi fost încălcate drepturile vorbitorilor de limbă rusă. Instituția condusă de vicepremierul Oleg Serebrian a subliniat că afirmațiile de acest gen sunt nu „numai inacceptabile, dar și neîntemeiate".

Mai mult, instituția a subliniat că, de fapt, Federația Rusă exercită controlul efectiv asupra regiunii și generalul rus s-ar contrazice.

„Pe teritoriul R. Moldova, stat membru al Consiliului Europei, sunt garantate și respectate drepturile și libertățile fundamentale ale tuturor locuitorilor, fără deosebire de rasă, naționalitate, origine etnică, limbă, etc. Și toate aceste drepturi sunt respectate pe teritoriul controlat de autoritățile constituționale. Totodată, având în vedere prezența militară a Federației Ruse în regiunea transnistreană, anume partea rusă exercită controlul efectiv asupra acestei regiuni a R. Moldova, fapt constatat în numeroase hotărâri ale Curții Europene a Drepturilor Omului", se arată în comunicatul Biroului Politici de Reintegrare.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

08.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Krasnoselski se plân...

05.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Va dispărea Republic...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md