08:03:16 16.07.2018
 
Stiri

VIDEO // Programul „Prima Casă”, lansat OFICIAL în R. Moldova: Numărul de telefon și platforma on-line unde vă puteți informa

Economie 21.03.2018 10:40 Vizualizări1521 Autor: Ziarul National

Programul „Prima Casă”, scopul căruia este de a oferi posibilități familiilor tinere să-și cumpere locuințe, accesând credite în condiții avantajoase, pentru a stopa exodul din R. Moldova, a fost lansat astăzi oficial.

Ministrul Finanțelor, Octavian Armașu, a declarat în cadrul evenimentului de lansare că cetățenii R. Moldova care doresc să beneficieze de această oportunitate, vor putea depune, începând cu lunea viitoare, cererile la cele trei bănci implicate în acest program - „Moldinconbank”, „Victoriabank” și „MoldovaAgroindbank”.

„Nu o să ascund că programul nostru este foarte asemănător cu cel din România care activează cu succes de mai mulți ani”, a spus Armașu, adăugând că acest program va contribui și la creșterea economiei, prin impulsionarea pieței imobiliare.

Potrivit Programului „Prima Casă”, beneficiarii pot fi cetățeni cu vârsta până în 45 de ani, care nu dispun de o locuință. Aceștia vor trebui să plătească prima rată în valoare de cel puțin 10% și restul banilor să-i obțină din credit, pentru care statul va garanta 50%. Valoarea totală a locuinței nu trebuie să depășească un milion de lei, iar creditul va putea fi întors în 25 de ani.

De exemplu, pentru un venit total lunar de 8 000 de lei al unei familii, adică veniturile soțului, soției și a rudelor de gradul I, adică părinții, suma maximă a locuinței va fi de 528 de mii de lei, iar a creditului contractat - de maximum 475 de mii de lei. Rata dobânzii va constitui 9,3%.

„Programul se adresează în special tinerilor și dorim să contribuim la o motivație în plus ca tinerii să rămână în Republica Moldova”, a spus Bogdan Pleșuvescu de la „VictoriaBank”. Potrivit sursei, acest program va genera și o presiune din partea angajaților asupra angajatorilor ca să plătească salarii oficiale, ceea ce s-a întâmplat și peste Prut.

Pentru a afla detalii despre proiect sau setul de documente necesare pentru a accesa credite în cadrul Programului „Prima Casă”, telefonați la numărul: 0 22 60 65 sau accesați platforma on-line dedicată acestuia.


Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Ion Manole 21.03.2018 11:01

Este un proiect de perspectivă și de viitor. Să fie de succes.Noi chiar avem nevoie de astfel de schimbări.

Artur 21.03.2018 11:39

Principalul că s-a făcut și nu a fost un eșec ca proiectul lui Chirtoacă, care a beneficiat doar niște membri de partid PL.

Serafim 21.03.2018 17:47

Deci ni sa dat unda verde , sa ne fie intru ceas bun, sanatatea celor care au initiat acest proiect.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
13.07.2018 09:26 Nicolae Negru Cine pune sare pe „rana” Rusiei și de...

09.07.2018 09:16 Nicolae Negru Plahotniuc strâns cu ușa, Dodon ascuns

06.07.2018 09:19 Nicolae Negru Implacabila rezoluție a Parlamentului...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md