11:51:39 22.04.2024
Stiri

VIDEO // Primarul Chișinăului, „proeuropeanul” Ion Ceban, „prins” la Iași: A evitat din nou să răspundă întrebărilor presei despre susținerea pentru referendumul ilegal din Găgăuzia

Actualitate 14.02.2024 14:14 Vizualizări2769 Autor: Ziarul National
VIDEO // Primarul Chișinăului, „proeuropeanul” Ion Ceban, „prins” la Iași: A evitat din nou să răspundă întrebărilor presei despre susținerea pentru referendumul ilegal din Găgăuzia 7iași.ro


Aflat într-o vizită la Iași, România, primarul Chișinăului, Ion Ceban, a fost evaziv atunci când a fost întrebat despre susținerea sa pentru referendumul ilegal din Găgăuzia din 2014, care promova aderarea Republicii Moldova la Uniunea Vamală Rusia – Kazahstan – Belarus.

„Astăzi conduc un partid care nemijlocit în documentele programatice acestui partid sunt trasate linii directorii pentru politica externă și integrarea europeană este acolo transcrisă ca fiind prioritatea zero pentru R. Moldova și implementarea, evident, a standardelor UE”, a răspuns Ceban pentru 7iasi.ro.

De asemenea, primarul a declarat că nu are „ambiții” de a participa la alegerile prezidențiale din acest an, care vor avea loc în R. Moldova.

Portalul punctează că Ceban, care anterior a fost membru marcant al partidelor Comunist și Socialist, este cunoscut prin protestele pe care le-a coordonat împotriva integrării europene a Republicii Moldova.

CITIȚI și VIDEO // Roșca, Dodon și Ion Ceban, eroii unui filmuleț despre „cameleonii” din politica R. Moldova, în interesul Moscovei: „Ceban e cameleon. Ca-me-le-on. Iaca aista-i Ceban Ion”

Aceeași sursă publică imagini video care probează susținerea lui Ceban pentru referendumul ilegal din Găgăuzia, dar și documentul semnat în anul 2014 inclusiv de Ion Ceban prin care Parlamentului i se solicita denunțarea Acordului de Asociere cu UE.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md