06:07:14 18.07.2024
Stiri

VIDEO // Fugarul Șor prinde la curaj și își scoate ortacii în fața Parlamentului. Zeci de persoane au fost aduse în centrul Chișinăului la PROTEST, după ce Parlamentul a interzis participarea la cinci ședințe în plen pentru șapte deputați

Actualitate 14.06.2024 09:52 Vizualizări2365 Autor: ZiarulNational
VIDEO // Fugarul Șor prinde la curaj și își scoate ortacii în fața Parlamentului. Zeci de persoane au fost aduse în centrul Chișinăului la PROTEST, după ce Parlamentul a interzis participarea la cinci ședințe în plen pentru șapte deputați


Fugarul condamnat Ilan Șor a scos astăzi în centrul Chișinăului zeci de oameni, după ce joi Parlamentul le-a interzis deputaților Marina Tauber, Denis Ulanov, Vasile Bolea, Vadim Fotescu, Irina Lozovan, Reghina Apostolova și Alexandr Nesterovschi să participe la următoarele cinci ședințe plenare ale Legislativului.

Decizia a fost luată de către Parlament, cu votul a 57 de deputați, la propunerea președintelui Legislativului, Igor Grosu, după ce deputații lui Șor au blocat tribuna și au făcut gălăgie cu scopul de a împiedica desfășurarea ședinței. Ședința a fost întreruptă și urmează să continue astăzi.

Cei șapte deputați au ținut discursuri preponderent în limba rusă, au criticat decizia de a le interzice participarea la ședințele Parlamentului și au scandat: „Jos Maia Sandu!”, „Jos dictatura!” sau „Anticipate”.

De exemplu, Marina Tauber, deputată apropiată fugarului Ilan Șor, condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul jafului bancar, a declarat că miliardul ar fi fost „furat de Maia Sandu”.

Amintim că cei șapte deputați au blocat tribuna în timpul ședinței Parlamentului, fiind nemulțumiți de proiectul menit să sporească independența Băncii Naționale a Moldovei, dar și de faptul că nu li s-ar oferi cuvântul. Aceștia băteau în tribună și strigau: „Jos Maia Sandu!”, „Jos PAS!” și „Rușine!”.

„Cei care lucrează pentru alt stat și nu au nimic comun cu agenda noastră au încercat să blocheze activitatea Parlamentului. Pentru ai pune la respect pe cei care caută să destabilizeze, am aplicat o sancțiune și am votat-o în plen. Vom acționa foarte hotărât de fiecare dată când persoanele care lucrează pentru alte interese și alte state vor intenționa să perturbe parcursul nostru european”, a spus Igor Grosu.

Astfel, spicherul Grosu le-a transmis reprezentanților Serviciului Protecție și Pază de Stat să nu admită cei șapte deputați ai lui Șor la următoarele cinci ședințe ale Parlamentului, începând de vineri, 14 iunie.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

08.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Krasnoselski se plân...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md