02:55:16 02.03.2021
 
Stiri

VIDEO // Cum își argumentează Năstase votul în FAVOAREA Rusiei la APCE. Dionis Cenușă: „Măcar din solidaritate și pentru că avem forțe militare ruse în regiunea transnistreană, Năstase trebuia să se abțină de la vot”

Politică 25.06.2019 11:47 Vizualizări2748 Autor: Ziarul National
VIDEO // Cum își argumentează Năstase votul în FAVOAREA Rusiei la APCE. Dionis Cenușă: „Măcar din solidaritate și pentru că avem forțe militare ruse în regiunea transnistreană, Năstase trebuia să se abțină de la vot”


Liderul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, a votat, ieri-noapte, alături de socialistul Vlad Bătrâncea, în favoarea reîntoarcerii dreptului de vot Federației Ruse la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE).

Într-un live pe Facebook în această dimineață, Năstase încearcă să-și argumenteze votul său în favoarea Moscovei.

„Nu a fost o decizie ușoară pentru toți deputații. Personal, am ales să nu votez pentru o țară sau alta împotriva unei țări sau împotriva alteia. Am ales să votez pentru ca această importantă instituție a Consiliului Europei să poată exercita o influență pozitivă asupra statelor, inclusiv asupra Federației Ruse, în subiecte legate de drepturile omului, democrație, de stat de drept”, zice Năstase.

CITIȚI și Năstase și Bătrâncea - PRO! Consiliul Europei i-a restabilit, după cinci ani, dreptul de vot Federației Ruse în APCE. Deputatul de la Chișinău care a votat ÎMPOTRIVĂ

„Vreau să vă asigur că acest vot nu anulează în niciun fel rezoluțiile și pozițiile asupra unor subiecte sensibile cum ar fi Crimeea”, a adăugat Năstase.

Analistul politic Dionis Cenușă afirmă, însă, că argumentarea lui Andrei Nastase despre votul sau în favoarea revenirii Rusiei în APCE „denotă o cunoștință slabă a contextului geopolitic”.

„Cred că, pentru început, noii guvernanți trebuie să-și demonstreze abilități în politica internă, după care să facă analize geopolitice. Măcar din solidaritate și pentru că avem forțe militare ruse în regiunea transnistreană, Năstase trebuia să se abțină de la vot”, a comentat Cenușă.

Consiliul Europei i-a restabilit dreptul de vot Federației Ruse la Adunarea Parlamentară (APCE), după ce Moscova nu a mai putut vota în această structură din 2014, după ocuparea Crimeei.

Rusia a fost admisă la „masa” APCE în noaptea de luni cu 118 voturi pentru, 62 împotrivă și 10 abțineri. Deputații din Ucraina, Georgia, Polonia sau statele baltice au votat împotriva acestui lucru.

La luarea acestei decizii au participat și trei deputați de la Chișinău, doi dintre care au votat în favoarea Rusiei - socialistul Vlad Bătrâncea și liderul PPDA Andrei Năstase. Deputatul PAS Mihai Popșoi a votat împotrivă.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Alexei 25.06.2019 13:32

A fost si de asteptat pretul fotoliilor impus de Kozak se realizeaza si nu e tot, in asa mod deschis sa scuipi in neam si valori, dala-n dracu de javre si de tot.

Nicu 25.06.2019 14:26

Se pare ca ne-am bucurat prea repede si in zadar de noua alianta, care e mai pro-rusă decat am putut sa cred ca poate fi. Jale...mare.

Juju 25.06.2019 14:47

Fix ca un bîc s-a comportat, așa cum a recunoscut că Kremlinul este a Rușilor, așa va recunoaște și indepența Transnistriei.

Liolic 25.06.2019 14:53

E un las tradator

Kozaciok 25.06.2019 16:39

Nastase/Tănase joacă Kozaciok după muzica lui Kozak ! N.B. Tfuuu, boaitelor !

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.03.2021 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce tac ambasadorii

26.02.2021 09:17 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să așteptăm primăvar...

23.02.2021 08:19 Ziarul National APELUL lui Alecu Reniță pentru Maia S...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce credeți că trebuie să facă președintele Maia Sandu în continuare, după ce Curtea Constituțională i-a anulat decretul de nominalizare repetată a Nataliei Gavrilița la funcția de premier?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md