12:42:49 03.12.2021
Stiri

VIDEO // Ale cui sunt casa și buncărul din Chișinău unde ar locui acum Vlad Plahotniuc

Anticorupție 25.05.2017 10:33 Vizualizări23697 Autor: Ziarul National


Un offshore cipriot a devenit proprietarul „Casei Albe” din Chișinău – un imobil impunător dintr-un cartier de lux din Capitală. În cadrul tranzacției de vânzare-cumpărare, care a pus la bătaie 130 de milioane de lei, firma cipriotă a fost reprezentată de Iurie Luncașu – un personaj din anturajul lui Vladimir Plahotniuc, liderul Partidului Democrat din Moldova. Achiziția a precedat alte tranzacții cu două proprietăți ale ASITO, companie de asigurări ale cărei acțiuni au fost anterior obiectul unei înțelegeri secrete Platon-Plahotniuc, scrie RISE Moldova.

Construcția vilei somptuoase, amplasată pe un teren de jumătate de hectar, a fost finalizată în 2009.

Proprietarul inițial al clădirii a fost Medias Health Service SA. Firma face parte din conglomeratul de companii Accent Group, al cărei președinte este omul de afaceri Vladimir Russu, implicat acum patru ani în scandalul necropolei din scuarului clădirii Kentford. În 2010, vila trece în proprietatea lui Russu și a Ninei Ladîghina de 75 de ani.

CITIȚI și Plahotniuc și-ar fi angajat peste 1 000 de oameni care să-l PĂZEASCĂ și s-ar fi mutat într-o adevărată FORTĂREAȚĂ

Cei doi sunt parteneri de afaceri și, la începutul acestui an, au fondat Business Agreement SRL. În loc de bani, Russu și Ladîghina varsă în capitalul social al noii firme părțile deținute în „Casa Albă”, evaluate în total la puțin peste 130 de milioane de lei. Astfel, businessmanul se alege cu o cotă de 61,64%, iar partenera sa – cu 38,36%.

Nu trece nici două luni şi, pe 2 martie 2017, tandemul Russu-Ladîghina vinde compania Business Agreement SRL – proprietara „Casei Albe”, unui offshore cipriot – Investar Investments LTD – în spatele căruia stau, în lanț, două firme-paravan.

Contractul de vânzare-cumpărare a companiei Business Agreement SRL, proprietara „Casei Albe”, a fost semnat și autentificat de Olga Bondarciuc, notara care își are oficiul la Global Business Center (GBC), reședința de afaceri a lui Vladimir Plahotniuc.

Citiți toată investigația AICI.

Tot astăzi, la același subiect, „Ziarul de Gardă” scrie că un teren din apropierea acestei case a fost cumpărat recent de fratele lui Serghei Nastas, directorul democrat de la „Poșta Moldovei”, iar administratorul firmei „Capital Investments” SRL este fiul consilierului raional democrat de la Hâncești, Nicolae Șterbeț.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Dragos 25.05.2017 11:03

Criminalul potentat, Plahatniuk alfaMafiotul, si-a bagat mana pana la glezna in butoiul cu miere. Potaia Demosrata a jefuit tara pana la izmene si si-a treciut valizele cu ochiul dracului, aeroportul si averile ilicite pe interpusi, rude, amante, chiar si morti. De aia, jefuitorul BEM etc., se simte in siguranta. De aia Plahoitu', capu'la toate talhariile de anvergura, leucemia, cancerul, coordonaatorul de killer si de Plahateka, se lauda ca e curat ca lacrima si cica se razboieste cu toti talharii. Locul Plahoitului odios si asasin este intr-o Curte penala international. Sa aiba soarta impuscatului Nicolae.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.12.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Aisbergul lui Șor

29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

29.11.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre r...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce notă îi puneți Guvernului condus de premierul Natalia Gavrilița pentru activitatea din primele 100 de zile de activitate?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md