11:38:17 01.06.2020
 
Stiri

Victor Chirilă // Dodon și dezoligarhizarea sunt doua realități incompatibile

Politică 21.06.2019 19:00 Vizualizări4816 Autor: Ziarul National
Victor Chirilă // Dodon și dezoligarhizarea sunt doua realități incompatibile


Sunt de acord cu Vlad Socor și cu mulți alții care susțin că R. Moldova are nevoie de stabilitate pentru a distruge caracatița lăsată moștenire de Plahotniuc.

Însă mi se pare că se trece cu vederea un lucru esențial și anume că, din 2016 și până la 7 iunie 2019, sistemul oligarhic pe care vrem să-l distrugem din rădăcini era BINOM! Altfel spus, Dodon era, alături de Plahotniuc, unul dintre acționarii acestui odios sistem!

Am mai spus-o și o voi spune până la proba contrarie: Dodon și Rusia, care, de altfel, l-a folosit pe post de „operativ” în „otvetka” sa pentru Plahotniuc, nu are niciun interes sa distrugă sistemul, pentru că aceasta ar însemna și dispariția lui Dodon de pe scena politică! Dimpotriva, interesul lor e să-l preia și să-l pună în slujba lor.

Da, pentru moment, Dodon & PSRM susțin eforturile Guvernului ACUM de decapitare a sistemului. Spun „decapitare”, pentru că adevarata dezoligarhizare va începe doar atunci când în locul celor „decapitați” vor veni oameni integri/incoruptibili, care vor demara reforme reale, nu mimate.

Adevarata dezoligarhizare va demara atunci când corupții sistemului binom, în special marii corupți, vor fi judecați pentru crimele săvârșite. Va rezista înțelegerea ACUM - PSRM unui astfel de stres? Atunci va fi momentul adevărului!

Veți spune că „moratoriul” pe teme de identitate, ideologice și geopolitice propus de Dodon demonstrează sincera lui dorință de a duce la bun sfârșit dezoligarhizarea și decriminalizarea țării... Vă înșelați amarnic....

Dodon are nevoie de un respiro politic, iar interesul lui, în opinia mea, este de-a folosi Guvernul ACUM pe post de berbec pentru a zdruncina sistemul, a-l înlătura definitiv pe Plahotniuc și de-a atrage rețelele clientelare de partea sa. Când aceste obiective vor fi atinse, el va face pace cu Partidul Democrat.

De asemenea, Dodon este cu gândul la viitoarele alegeri parlamentare și prezidențiale. Guvernul ACUM va debloca asistența externă, atât de necesară pentru țară, îl poate ajuta să iasă din izolarea internatională și să-i dea o spoială de lider al întregului popor, mai ales în ochii electoratului proeuropean care, până mai ieri, scanda: Dodon, tu nu ești prezidentul meu!

Dodon este, trebuie să recunosc, pe cal alb, însă nu pe cel al dezoligarhizării, ci al consolidării propriei puteri... Deocamdată, îi reușește cu brio...

E luptă pentru putere, fraților, asta e realitatea...

Victor Chirilă, președintele Asociației de Politică Externă de la Chișinău

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


E adevarul pur! 22.06.2019 14:58

Imi pare rău de noi, nu de acumiști. Noi vom suferi, dare ACUM va dispare in curand. Lor li se potrivește morala din fabula veche: ”...Vai și amar de găina oarbă, Care cântă vulpei serenade...”

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.06.2020 09:41 Nicolae Negru Nicolae Negru // Refugiul lui Ion Chicu

29.05.2020 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce va pierde Dodon

25.05.2020 09:25 Nicolae Negru Nicolae Negru // Geopolitica intrând ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md