18:07:32 23.02.2019
 
Stiri

Vicepreședintele PD îi răspunde Centrului „Expert-Grup”: „Proiectul „Prima Casă” a devenit ținta unor critici cu pretextul unor posibile riscuri”

Alegeri 2018 21.09.2018 12:21 Vizualizări1182 Autor: Ziarul National
Vicepreședintele PD îi răspunde Centrului „Expert-Grup”: „Proiectul „Prima Casă” a devenit ținta unor critici cu pretextul unor posibile riscuri” facebook

Vicepreședintele Partidului Democrat (PD), Vlad Cebotari, nu este de acord cu directorul executiv al „Expert-Grup”, Adrian Lupușor, care a afirmat că economia R. Moldova ar fi expusă unor riscuri majore din cauza inițiativelor Guvernului, inclusiv Programul „Prima Casă”.

„Proiectul „Prima Casă” a devenit ținta unor critici cu pretextul unor „posibile riscuri”. Dragi experți și „politicieni”, vreau să vă întreb ce aveți împotriva unui program care vine să „țină” familiile tinere aici, acasă, în Moldova, alături de părinții lor, alături de copiii lor? Oricare proiect, oricare acțiune, nu doar a Guvernului, implică diverse riscuri și necunoscute. Sarcina noastră este să le gestionăm corect, să le reducem. A guverna înseamnă să iei decizii, uneori dure, uneori mai puțin populare, dar tot timpul necesare și pentru poporul care este guvernat”, scrie Cebotari pe pagina sa de Facebook.

Potrivit oficialului PD, a guverna înseamnă și să să răspunzi pentru eventuale eșecuri. „Riscurile asumate trebuie să fie pe măsura scopului și beneficiilor posibile de obținut. Dar, pentru noi, cea mai mare valoare a Moldovei sunt oamenii! Pentru aceasta reparăm școlile, drumurile, modernizăm apeducte și unitățile de sanitație, serviciile medicale, noi dezvoltăm cu succes proiecte care deja au contribuit la prosperarea afacerilor pentru aproximativ 6 000 de tineri, or faptul că aproximativ 500 de tineri și familiile lor au intrat în propria casă (ori își realizează acest vis în curând) cu ajutorul proiectului nostru „Prima Casă” este un succes incontestabil”.Cebotari îl întreabă pe Lupușor dacă a evaluat la cât este estimat beneficiul economic de menținere a unei persoane în Moldova „Dar a unei familii? Dar a unei familii care are și crește copii? Ați contrapus cu riscurile identificate de dvs.? Vă aduc aminte că erau guverne care calculau totul matematic, dar fără o analiză profundă. Așa au ajuns la concluzia să închidă școlile din Moldova, așa au început tinere familii din acele localități să părăsească Moldova. Noi trebuie să îi convingem să revină acasă”, a punctat democratul.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Nadejda 21.09.2018 15:42

Acest proiect este o posibilitate foarte buna pentru tineri de a ramane in Moldova, deoarece rata de dobanda a devenit una foarte buna si rentabila. Sper ca in asa mod, tinerrii vor ramane in tara si isi vor forma familii aici, tot odata va micsora rata migratiilor din RM

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.02.2019 09:17 Nicolae Negru Eu cu cine votez? Opinia unui alegăto...

18.02.2019 09:00 Nicolae Negru Suveranitate limitată, „statalism” fals

15.02.2019 09:28 Nicolae Negru Petru Cărare și cele două pălării ale...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Procuratura Generală trebuie să deschidă un dosar penal după declarațiile lui Ilan Șor potrivit cărora acesta i-ar fi finanțat două campanii electorale anterioare și i-ar fi pus la dispoziție avionul privat președintelui Igor Dodon?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md