11:49:51 19.05.2022
Stiri

TERENURI și CONTURI nedeclarate. Vicepreședintele CEC, acuzat de fals în declarația de avere

Anticorupție 22.05.2014 16:47 Vizualizări2359 Autor: Mariana Rață


TERENURI și CONTURI nedeclarate. Vicepreședintele CEC, acuzat de fals în declarația de avere forum.md

Comisia Națională de Integritate a descoperit mai multe încălcări în declarația de avere a vicepreședintelui Comisiei Electorale Centrale, Ștefan Urâtu.

Pe lângă casa în care locuiește de doi ani încoace, împreună cu soția sa, Urâtu a uitat să mai indice în declarația sa de avere încă două case în care soția sa deține cote-părți, câteva terenuri, mai multe conturi bancare și calitatea de fondator în mai multe organizații nonguvernamentale.

Astfel, pe lângă un garaj, un apartament cu două odăi în Tiraspol, în care nu a mai intrat din 1993, un „Nissan Micro” cumpărat încă în 2009 și înregistrat pe numele soției și 100% de acțiuni în firma „Larimaris-Lux”, a căror valoare de cumpărare este astăzi de aproximativ 2,5 milioane de lei, Ștefan Urâtu a uitat să mai indice în declarația sa de avere încă multe alte proprietăți.

Printre acestea se numără 13 conturi bancare, dintre care șapte sunt cu sold pozitiv, veniturile nedeclarate din vânzarea a două imobile, precum şi tăinuirea a nouă terenuri, dintre care unul pentru construcție și opt terenuri agricole, pe care le deţine în proprietate.

De asemenea, Urâtu a tăinuit faptul că este conducător al două societăți obștești.

Vicepreședintele CEC are însă explicații pentru aceste scăpări. Potrivit lui, conturile bancare descoperite de CNI au fost deschise pentru procurarea unor lucruri de pe magazinele online, dar și pentru efectuarea unor transferuri.

„Nici nu știam despre existența lor. Nu m-am gândit că, înainte de a depune declarația de avere, trebuia eu să fac interpelare către totate băncile din R. Moldova pentru a afla ce conturi am”, a răspuns Urâtu.

Oficialul de la CEC a avut o explicație și pentru nedeclararea casei în care locuiește. „Casa îi aparținea fiicei și, atunci când a emigrat, i-a făcut procură soției ca să plătească facturile. Ulterior, pentru a evita problemele legate de perfectarea unei alte procure, a decis să înscrie o parte din casă pe numele ei. Eu am aflat abia mai târziu despre asta”, a menționat Urâtu.

Argumentele acestuia nu au fost însă luate în seamă de membrii CNI care au decis că vicepreședintele CEC a admis fals în acte.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
16.05.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // PAS, generalul Scump...

13.05.2022 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putiniștii și libert...

09.05.2022 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // A doua „eliberare”

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți judicioasă decizia autorităților de la Chișinău de a interzice utilizarea pe teritoriul R. Moldova a simbolurilor care promovează agresiunea militară a Federației Ruse în Ucraina („Z”, „V” și panglica negru-oranj)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md