11:25:29 25.05.2019
 
Stiri

Vicepremierul Iurie Leancă NU este de acord cu ultima Rezoluție a Parlamentului European la adresa R. Moldova: „Înțeleg greu rostul unei astfel de formule”

Politică 20.11.2018 14:00 Vizualizări1113 Autor: Ziarul National
Vicepremierul Iurie Leancă NU este de acord cu ultima Rezoluție a Parlamentului European la adresa R. Moldova: „Înțeleg greu rostul unei astfel de formule”

Vicepremierul pentru Integrare Europeană, Iurie Leancă, nu este de acrd cu mai multe constatări din Rezoluția Parlamentului European la adresa R. Moldova, aprobată pe 14 noiembrie curent, prin care le cere autorităților de la Chișinău să continue eforturile pentru implementarea reformelor la care s-au angajat.

În document, europarlamentarii au sesizat un regres în materie de creștere a nivelului corupției, din cauza lipsa independenţei sistemului judiciar, dar şi din cauza regreselor în privinţa standardelor democratice în R. Moldova.

„În ceea ce privește recenta rezoluție a Uniunii Europene, nu pot să nu fiu de acord cu mai multe constatări ale oficialilor europeni, inclusiv cele de țin de anularea alegerilor din Chişinău, dar și problemele din justiție și anticorupție – nu sunt probleme noi. Dar inclusiv în cazul reformei justiției, dar și al altor reforme, acestea vor fi mult mai ușor de făcut atunci când vom avea o interacțiune mult mai activă cu UE, care a ajutat țările candidate să reformeze aceste sectoare. Partenerii europeni trebuie să să nu se limiteze doar la declarații cu privire la supremația legii, ci să vină și cu soluții și condiționalități concrete. Doar pe calea dialogului putem discuta despre probleme”, a comentat astăzi Iurie Leancă, în cadrul celei de a șasea ediții a Forumului anual de Dezbateri privind Integrarea Europeană a Republicii Moldova.

Vicepremierul de la Chișinău a adăugat că nu este de acord nici cu referința la suspendarea Acordului de Asociere și a regimului de vize: „Înțeleg greu rostul unei astfel de formule în această rezoluție, atunci când UE spune mereu că vrea să îmbunătățească viața de zi cu zi a oamenilor de rând”.

Potrivit lui Iurie Leancă, acum este o perioadă mai complicată în relația R. Moldova cu UE, iar rezoluția adoptată recent de Parlamentul European arată că există tensiuni.

„În pofida tuturor problemelor subiective și obiective, calea integrării europene nu are alternative. Și asta înțeleg chiar și politicienii din Republica Moldova, chiar și cei care au o poziție oportunistă, dar și cetățenii Republicii Moldova”, a încheiat vicepremierul pentru Integrare Europeană.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Teodor 20.11.2018 14:59

Pohui ce zice Leanca, deoarece eu si fara dinsul stiu ca rezolutia data este una politica. PPE se zbate pentru a discredita actuala guvernare de la Chisinau.

Alexei 20.11.2018 16:09

La actual e important ca reformele si initiativele pornite de Cioclea sa continue tot in asa tempou pentru crearea si intrunirea aspectelor europene, si la sigur ca Candu va duce cont ce acest factor la decizia de inaintarea a noului conductor a acestui compartiment.

Mihai 20.11.2018 16:30

Este datoria Maiei Sandu și lui Năstase, care acum doi ani făcea proteste cu Dodon cot la cot și cu Usatîi.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.05.2019 12:20 Ziarul National Victor Chirilă // Poate un popor să-ș...

24.05.2019 09:19 Nicolae Negru Alianța ACUM-ACUM, un joc steril care...

20.05.2019 09:18 Nicolae Negru Degeaba ne numim unioniști…

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce alianță de guvernare credeți că va fi mai benefică pentru R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md