17:34:13 08.08.2020
 
Stiri

VIDEO // Veteranii războiului de la Nistru cer DEMISIA ministrului de Externe: „Al cui slugoi este Ciocoi? În 1992 a fost un RĂZBOI al Federației Ruse contra R. Moldova”

Politică 10.02.2020 11:23 Vizualizări3540 Autor: Ziarul National
VIDEO // Veteranii războiului de la Nistru cer DEMISIA ministrului de Externe: „Al cui slugoi este Ciocoi? În 1992 a fost un RĂZBOI al Federației Ruse contra R. Moldova”


Reprezentanții mai multor asociații ale veteranilor de război au cerut astăzi, într-o conferință de presă organizată la Chișinău, demisia ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, „trădător de neam și țară”, pentru declarația sa „criminală” de săptămâna trecută, potrivit căreia armata rusă ar fi intervenit în războiul din 1992 din Transnistria „pentru a opri vărsările de sânge”.

Președintele Asociației de veterani „Tiras-Tighina”, Anatol Caraman, care a participat la războiul din Transnistria, a povestit cum Armata a 14-a rusă a atacat, în 1992, posturile de poliție ale R. Moldova din regiune, adăugând că drept dovadă a implicării Federației Ruse în războiul de la Nistru este și semnarea, din vara aceluiași an, a Acordului de pace la Moscova, între președinții Mircea Snegur și Boris Elțin.

CITIȚI și VIDEO // Veteran de război: „Dl Ciocoi în tranșee cu noi n-a stat. Ar trebui să-și ceară scuze. În statele europene era demis pentru așa declarații și i se intenta dosar penal”

„R. Moldova nu a atacat pe nimeni, și-a apărat integritatea”, a punctat președintele Asociației de veterani „Tiras-Tighina”.

Potrivit lui Caraman, „nebunia secolului” a fost ca în stânga Nistrului să fie acceptate așa-zisele „forțe pacificatoare ruse”: „Cel care a inițiat războiul a fost transformat în pacificator”.

CITIȚI și Rusia NU a „oprit” vărsările de sânge din Transnistria, ci le-a „organizat”: Replica fostului ministru al Apărării din anul 1992 la declarațiile „stupide” ale ministrului Ciocoi

Președintele Asociației „Sirius”, Anatol Petrici, a afirmat în cadrul aceluiași eveniment că declarații de genul celei făcute de ministrul Ciocoi le fac fie cei care nu cunosc lucrurile, fie cei care „au indicații”.

„Al cui slugoi este Ciocoi? În 1992, la Nistru a fost un război declarat de Federația Rusă Republicii Moldova”, a spus Petrici, amintindu-i lui Ciocoi că la acel război au participat trei ministere ale R. Moldova, deci statul.

CITIȚI și VIDEO // În rol de ministru de Externe al Federației Ruse? Aureliu Ciocoi e convins că armata rusă, staționată ilegal pe teritoriul R. Moldova, a intervenit în 1992 pentru a „opri vărsările de sânge”

Mai mult, există decizia CtEDO în cazul grupului Ilașcu în care este scris „negru pe alb că în 1992 a fost o agresiune a Federației Ruse, împreună cu Armata a 14-a, împotriva R. Moldova”: „Federația Rusă a recunoscut-o și a executat-o în aceeași zi”.

Veteranii, care au adus cu ei schije extrase din corpurile camarazilor care au luptat la Nistru, au criticat și forțele politice care i-au cedat toată puterea lui Igor Dodon și partidului său „proimperial, antinațional și antieuropean”, pledând pentru organizarea de alegeri anticipate în R. Moldova.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Basarabeanu49 10.02.2020 12:06

Domnilor, legați-l pe ciocoi cu un curmei și duceți-l în tranșee, să stea acolo priponit măcar o lună, să simtă durerile combatanților de atunci.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
07.08.2020 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dodon nu a mers din ...

03.08.2020 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // Lukașenko va concura...

31.07.2020 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Betonul rusesc al al...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md