17:08:43 21.02.2024
Stiri

Vești PROASTE pentru Viorel Morari, care ar sta în spatele reținerii lui Stoianoglo. Spicherul Igor Grosu spune că fostul procuror va răspunde pentru DEZMĂȚUL provocat pe perioada regimului Plahotniuc

Actualitate 09.10.2021 19:42 Vizualizări12150 Autor: Ziarul National
Vești PROASTE pentru Viorel Morari, care ar sta în spatele reținerii lui Stoianoglo. Spicherul Igor Grosu spune că fostul procuror va răspunde pentru DEZMĂȚUL provocat pe perioada regimului Plahotniuc


După Alexandr Stoianoglo ar urma Viorel Morari, cel despre care se spune că ar sta în spatele reținerii procurorului general suspendat. Spicherul Grosu nici nu vrea să audă de acesta: „Viorel Morari întruchipează perfect perioada Plahotniuc".

Președintele interimar PAS, Igor Grosu, neagă orice acuzații potrivit cărora fostul procuror anticorupție, Viorel Morari, ar fi pregătit sesizarea lui Lilian Carp adresată Consiliului Superior al Procurorilor. Potrivit lui Grosu, acuzațiile ar fi fost lansate de oponenții politici ai PAS, iar formațiunea nu ar avea nicio legătură cu Viorel Morari, personaj despre care Grosu spune că ar întruchipa perfect „perioada Plahotniuc”, notează IPN.

Unul dintre capetele de acuzare care i se incriminează procurorului general suspendat Alexandr Stoianoglo este abuzul în serviciu. Acuzația vizează perioada când Stoianoglo, în calitate de președinte al Comisiei parlamentare securitate, apărare și ordine publică, a semnat raportul pentru un proiect de lege care ulterior ar fi facilitat celebrul „laundromat” rusesc. Potrivit lui Grosu, fiecare deputat ar trebui să fie responsabil pentru amendamentele pe care le promovează în Parlament.

„Atunci când cineva strecoară amendamente în legislație care n-au nicio legătură cu tema proiectului, lucrurile trebuie analizate foarte minuțios, asta este responsabilitatea fiecărui deputat. Este decizia judecătorilor să decidă dacă s-a făcut intenționat sau nu. Nu este corect să te ascunzi după responsabilitatea colectivă. Trebuie să fie examinat de unde a venit acel amendament”, a spus Igor Grosu în cadrul unei emisiuni de la RTR Moldova.

În același timp, Grosu neagă orice afiliere a formațiunii sale cu fostul procuror anticorupție, Viorel Morari. Se întâmplă după ce fostul procuror al municipiului Chișinău, Ion Diacov, a spus că majoritatea parlamentară PAS ar fi apelat la serviciile lui Viorel Morari și i-ar fi permis acestuia să-și regleze conturile personale cu Stoianoglo.

„Viorel Morari întruchipează perfect perioada Plahotniuc, iar noi nu discutăm și nu lucrăm cu astfel de personaje. Este un fals lansat de socialiști sau de către fugarii care anterior au împărțit țara, ei intentau dosare penale, aveau afaceri comune. La un moment dat, toți acești fugari care au beneficiat de serviciile Procuraturii s-au certat, iar pe noi nu ne interesează disensiunile dintre ei. Scopul nostru este să avem justiție. Deci, nu avem niciun contact și nicio discuție cu Morari. Eu personal nu-l cunosc pe Morari și sunt bucuros de acest lucru. Nici nu am de gând să vorbesc cu acest personaj. Tot ce s-a întâmplat în acea perioadă, iar procurorii de atunci au participat în fabricarea diferitor dosare... Ei trebuie să răspundă pentru asta, pentru că atunci a fost dezmăț. Nu avem ce discuta cu cei care au participat la acel dezmăț”, a mai spus Grosu.

Procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, a fost plasat ieri în arest la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile. Stoianoglo califică decizia drept ilegală și se declară nevinovat.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

16.02.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Testul funcțional

12.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Relații paradoxale, ...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md