01:44:22 08.12.2023
Stiri

Procuratura Generală oferă DETALII privind reținerea lui Viorel Morari: „Șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție și șeful interimar al Serviciului Antidrog al Poliției de Frontieră, cercetați pentru fabricarea unui dosar la comandă

Actualitate 19.01.2021 16:22 Vizualizări2366 Autor: Ziarul National
Procuratura Generală oferă DETALII privind reținerea lui Viorel Morari: „Șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție și șeful interimar al Serviciului Antidrog al Poliției de Frontieră, cercetați pentru fabricarea unui dosar la comandă


Procuratura Generală susține că șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, și șeful interimar al Serviciului Antidrog al Poliției de Frontieră au fost reținuți pentru că ar fi fabricat dosare penale.

„Șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție s-a prezentat azi, împreună cu avocații săi, la PCCOCS, unde a fost citat pentru a fi recunoscut și audiat în calitate de bănuit de patru capete de acuzare: exces de putere, fals în acte publice, reținerea sau arestarea ilegală și tragerea cu bună știință la răspundere penală a unei persoane nevinovate. După audierea acestuia în calitate de bănuit, procurorul de caz a decis asupra necesității reținerii lui. În continuare, persoana urmează a fi pusă sub învinuire, cu decizia asupra măsurii preventive aplicabile”, se arată în comunicatul Procuraturii.

CITIȚI și VIDEO // Șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție, cercetat PENAL în mai multe dosare: Procurorul general spune cum îl proteja Viorel Morari pe Plahotniuc și cum a adunat averi de cel puțin 20 de milioane de lei

Sursa citată subliniază că ilegalitățile imputate au fost comise în cazul fraților Igor și Adrian Borș, coproprietarii unei rețele de benzinării, reabilitați recent în drepturi, după ce s-a ajuns la concluzia că în anul 2018 au fost persecutați, reținuți, arestați, deposedați de avere și trași ilegal la răspundere penală într-un dosar la comandă.

Printre cei care au instrumentat și gestionat acest dosar figurează și actualul șef interimar al Serviciului Antidrog din cadrul Poliției de Frontieră, care în anul 2018 era ofițer de investigație în cadrul Direcției nr.5 a INI. Acesta a fost deja pus oficial sub învinuire pentru exces de putere, fals în acte publice, reținerea sau arestarea ilegală și tragerea cu bună-știință la răspundere penală a unei persoane nevinovate.

Pe lângă cei doi, alți doi figuranți au fost citați la Procuratură pentru audieri. Este vorba despre un fost procuror din cadrul Procuraturii Anticorupție și un ofițer de investigație, care în ajun de data pentru care fusese citați s-au îmbolnăvit subit, se arată în comunicatul Procuraturii Generale.

Fostul procuror, care fusese citat pentru data de 18 ianuarie, a informat în aceeași zi PCCOCS-ul despre contaminarea sa cu COVID-19, iar ofițerul de investigație, care urma să se prezinte la Procuratură pe 13 ianuarie, s-a internat la 12 ianuarie în spital, în baza unui certificat eliberat de serviciul medical al Poliției de Frontieră.

„Urmărirea penală este în plină desfășurare, iar Procuratura va continua să aplice toate căile legale de repunere în drepturi a persoanelor care au fost pe nedrept urmărite penal și judecate, cu tragerea la răspundere a celor care au fabricat și gestionat dosare la comandă”, conchide sursa citată.

De menționat că avocații lui Morari au declarat că reținerea clientului lor ar fi o răzbunare a procurorului general Alexandr Stoianoglo.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.12.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Scena politică a R. M...

04.12.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șoșoacă, Dodon, Voronin

01.12.2023 09:07 Nicolae Negru Nicolae Negru // România, la aniversare

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md