03:28:38 24.02.2020
 
Stiri

VERDICT: În dosarul privind FURTUL MILIARDULUI, procurorii au „FAVORIZAT unilateral” unele grupuri de interese economice și politice. Materialele DIICOT București, trimise la Chișinău în 2018, lăsate FĂRĂ atenție

Economie 20.01.2020 13:22 Vizualizări1209 Autor: Ziarul National
VERDICT: În dosarul privind FURTUL MILIARDULUI, procurorii au „FAVORIZAT unilateral” unele grupuri de interese economice și politice. Materialele DIICOT București, trimise la Chișinău în 2018, lăsate FĂRĂ atenție


Investigațiile privind jaful bancar produs în R. Moldova nu au fost obiective, susține șeful Procuraturii Generale, Alexandr Stoianoglo.

Procurorul general a declarat astăzi, într-o conferință de presă în cadrul căreia a prezentat rezultatele controalelor efectiate la Procuratura Anticorupție și PCCOCS privind activitatea din perioada anilor 2016 - 2019, că acuzatorii au favorizat anumite grupuri de interese.

„Recunoscând că pe cauza privind „frauda bancară” s-au depus multe eforturi de către entităţile implicate în anchetă (PA, CNA, SPCSB), pe caz fiind obţinute şi sentinţe de condamnare a unora dintre făptuitori, inclusiv sechestrarea unor bunuri şi alte active de valoare, auditul procesual al materialelor cauzelor penale vizate a scos în evidenţă multiple carenţe care permit a concluziona că direcţia pe care s-au focusat colegii până în prezent nu a permis să aibă loc o investigaţie complexă şi obiectivă cu referire la toţi potenţialii beneficiari ai „furtului miliardului”. Concluziile date sunt determinate inclusiv de ignorarea totală a poziţiei şi declaraţiilor unora dintre persoanele direct implicate în procesele investigate şi protejarea altora, utilizând instrumentarul procesual-penal evident favorizând unilateral doar unele grupuri de interese economice şi politice”, a declarat Stoianoglo.

CITIȚI și Procurorul general oferă DETALII din cauza privind FINANȚAREA PSRM din exterior: Nicio acțiune procesuală timp de câțiva ani și, brusc, un grup de 66 de oameni ai legii pus să investigheze subiectul

Mai mult, procurorul general a dezvăluit că materialele unei cauze penale parvenite de la autorităţile competente române, DIICOT Bucureşti, au fost lăsate „totalmente” fără atenție din martie 2018 și până în prezent de către procurori.

Stoianoglo a spus că grupul care se ocupa de frauda bancară era format din șase procurori, iar activitatea acestora va fi evaluată.

„Acelaşi tratament ignorant au cunoscut şi alte cauze penale în care subiectul investigaţiilor venea în contradicţie cu versiunea de bază acceptată la acel moment de Procuratura Anricorupție. În general, subiectul „frauda bancară” este unul destul de complex şi, din acest motiv, aprecierile ce urmează a fi date prestaţiei procurorilor implicaţi în efectuarea anchetei vor fi făcute după realizarea unei serii de activităţi procesuale planificate la ultimele şedinţe ale grupului de urmărire penală, sub conducerea procurorului general”, a anunțat Stoianoglo.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.02.2020 08:59 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cazul Irinei Rimes, ...

20.02.2020 17:30 Ziarul National Victor Chirilă // „Armata lui Ciocoi”...

14.02.2020 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Primul Ciocoi, primu...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, trebuie să-și dea demisia, după ce a declarat că armata rusă a intervenit în războiul din Transnistria pentru „a opri vărsările de sânge”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md