07:55:23 01.04.2020
 
Stiri

Vali Boghean: „Eu cred în Unire și mai devreme sau mai târziu se va întâmpla. Nu ca o salvare, ci ca o dreptate istorică”

Monden 19.02.2020 11:33 Vizualizări1056 Autor: Ziarul National
Vali Boghean: „Eu cred în Unire și mai devreme sau mai târziu se va întâmpla. Nu ca o salvare, ci ca o dreptate istorică”


„Eu cred în Unire și mai devreme sau mai târziu se va întâmpla”. De această părere este Vali Boghean, renumitul artist basarabean care de-a lungul anilor a cultivat frumosul şi dragostea de neam, de valori şi de tradiţii.

„Eu întotdeauna am pledat pentru Unire, dar nu ca și salvare, ci ca o dreptate istorică. Mai mult astăzi pledez pentru Unire de dragul lui tata, de dragul povestirilor lui, de nedreptatea și cât a avut de suferit de la asta”, a declarat artistul într-un interviu pentru Europa Liberă, potrivit infoprut.ro.

Vali Boghean a subliniat că atât timp cât vorbim aceeași limbă, atât timp cât avem un folclor, atât timp cât noi suntem cu aceeași istorie, noi nu putem să nu ne unim.

„Eu cred în Unire și mai devreme sau mai târziu se va întâmpla. Nu știu cu ce preț. Asta este greu de presupus. Tare mi-aș dori să fie cu mentalitate, să fie cu duhul, cu mintea, cu intelectualitatea”, a mai adăugat artistul.

CITIȚI și Concert tradițional de Dragobete! Vali Boghean: „Dacă ar trebuie să alegem un singur cuvânt care să ne reprezinte, acel cuvânt ar fi dragostea!”

Vali Boghean este un compozitor, muzician și instrumentist cunoscut pe ambele maluri ale Prutului. A început cu folkul, apoi a cântat rock, dar i s-a părut prea puţin şi a simţit nevoia să se exprime prin jazz. A luat Marele Premiu la Festivalul de la Mamaia – secţiunea folclor în 2006, moment în care familia a acceptat că Vali e muzician.

Ani buni a colindat lumea cu formația Trigon, a experimentat cu formaţia Transbalcanica, a cântat solo, iar din 2010 cântă cu propriul band.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
30.03.2020 10:00 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unirea rațională (2)

27.03.2020 09:29 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unirea rațională sau...

23.03.2020 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // La plecarea lui Petr...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de felul în care acționează autoritățile R. Moldova pentru combaterea extinderii pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md