06:31:31 26.01.2022
Stiri

Valeriu Munteanu: Nu am spus niciodată că sunt mai bun decât Dorin Chirtoacă

Politică 13.05.2018 11:30 Vizualizări2372 Autor: Ziarul National
Valeriu Munteanu: Nu am spus niciodată că sunt mai bun decât Dorin Chirtoacă


Trustia, elegii politikoase

Candidatul Valeriu Munteanu își cârpea ciorapii de culoarea cerului unional vesteuropean, când reportera ZN deschise ușa biroului său din Parlament. Îi cârpea energic, cu o perseverență demnă de simbolul autohton medieval al hărniciei și productivității, fără să-i fi scos (ciorapii) de pe picioarele depărtate un pic de axa verticală, bifurcate în stil popular (adică crăcănate – nota red.). Era o excelentă ocazie de a apuca taurul oniric al interviului de coarne, fără a pierde timpul cu o introducere subtilă.

ZN: V-am prins, domnule candidat! Pe panourile electorale scrie că nu cârpiți, ci construiți. Dar văd că aveți experiență în ale cârpitului, o faceți cu măiestrie profesională.

VM: Eu nu sunt directorul Băncii Mondiale, ca să-mi permit să port ciorapi rupți, cu găuri. Merg să mă întâlnesc cu alegătorii din suburbii, din centura de aur a capitalei (e sintagma mea, pe care a plagiat-o un alt candidat) și dacă mă invită cineva în casă… Nu-mi pot cumpăra ciorapi noi, fiindcă am cheltuit banii pentru panourile electorale, pe care acum binomul corupt mă silește să le scot, fiindcă am folosit în ele culorile tricolorului. Nu am de gând să cedez! Lupt, nu mă ascund! Zdrobesc caracatița binomului corupt! Îl opresc să ocupe capitala!

ZN: Credeți că un candidat cu ciorapii rupți nu ar avea succes în alegeri?

VM: Alegătorii se tem să voteze candidați săraci, crezând că un primar sărac o să fure mai mult, decât unul bogat care are de toate.

ZN: Și nu e adevărat? Cel bogat nu o să fure mai puțin? Nu are mai puține cumpărături de făcut?

VM: Cine a furat o să mai fure cu siguranță. Lăcomia nu are limite. Cine a pus în buzunar un milion mai vrea unul, cine fură un miliard îl va fura și pe al doilea.

ZN: Iar cine nu a furat nu o să fure?

VM: Depinde de ce nu a furat. Nu a furat fiindcă respectă una din cele zece porunci - nu fura -sau fiindcă nu a avut de unde fura, nu i s-a oferit această ocazie? Întotdeauna există posibilitatea de a fura, dar contează și volumul. Poți să furi toată viața, puțin câte puțin, și să rămâi sărac. Anticipez întrebarea dumitale și răspund: eu nu fur, fiindcă mă tem să încalc poruncile lui Dumnezeu.

ZN: Eu de fapt voiam să întreb altceva: unde l-ați ascuns pe Ghimpu? De ce nu-l implicați în campania electorală. Vă temeți că vă va speria alegătorii?

VM: Dumneata mă întrebi și răspunzi în locul meu. Domnul Ghimpu e jurist și știe când trebuie să participe și când nu trebuie. Pe dânsul nu-l poți ascunde. În politica moldovenească el îi un turn, se vede de departe, ca turnul Termocentralei, care se vede aproape din orice colț al Chișinăului!

ZN: Se vede mai ales când fumegă. Mulțumesc pentru excelentul interviu, dle candidat.

VM: Dar n-am vorbit despre programul meu.

ZN: Ce să mai vorbim? Ați spus că veți continua ceea ce a început Chirtoacă. De ce credeți că sunteți mai bun decât el?

VM: Eu n-am spus niciodată că-s mai bun. Chirtoacă a fost foarte și foarte bun. Eu îs ca dânsul.

ZN: Dacă nu vă considerați mai bun, de ce candidați? Chișinăuenii au nevoie de un primar mai bun. Măcar oleacă să fie mai bun…

VM: Oleacă sunt, o spun fără falsă modestie. Pe alocuri chiar sunt mult mai bun. Chirtoacă a construit o capitală europeană, iar eu am să merg mai departe. Mult mai departe! Voi construi o centrală atomică, pentru a asigura independența energetică a municipiului și voi muta calea ferată la Stăuceni sau Ialoveni, ca să nu urâțească Chișinăul și să nu trezească copiii din somn…

ZN: O să-i trezească pe cei de la Stăuceni și Ialoveni. Și o să urâțească aceste două localități.

VM: Mi-ați dat o idee! O să bag liniile de cale ferată sub pământ, sub Bâc, ca să economism teren! Informați alegătorii că mi-am perfecționat programul electoral.

ZN: O să-i informez. Dar mai bine plec, ca să nu vă provoc și alte idei pe care nu o să le puteți realiza și o să dați vina pe presă… (Fuge.)

Pentru conformitate: Frosi Buraga

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.01.2022 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Comunitatea identitară

21.01.2022 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anunț de război „hib...

17.01.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Frăție” cu forța

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
De ce credeți că s-au scumpit gazele naturale livrate R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md