14:15:54 25.04.2024
Stiri

UTIL // Beneficiile INCREDIBILE ale usturoiului

Știri 19.11.2016 17:30 Vizualizări1858 Autor: Ziarul National
UTIL // Beneficiile INCREDIBILE ale usturoiului Sursa: sanatatesistaredebine.ro


Usturoiul are o serie de beneficii medicale dovedite ştiinţific. Consumul său ajută la ameliorarea simptomelor a 14 tipuri de cancer şi 13 tipuri de infecţii, şi este folosit ca plantă medicinală de peste 5000 de ani.

Este o plantă originară din Asia Centrală care acum este cultivată pretutindeni în lume. La noi, usturoiul este o plantă comună de mare răspândire. Aparţine familiei Liliaceae şi este cunoscut sub numele latin de Allium Sativum.

În ciuda gustului şi a mirosului puternic care îi este specific, acesta are o serie de beneficii asupra sănătăţii omului.

Usturoiul conţine vitamine şi minerale. O căpăţână de usturoi (23 grame) conţine:
Mangan 23%, Vitamina B6 17%, Vitamina C 15%, Seleniu 6%; potasiu, calciu, zinc, fier, fosfor şi sodium 39%; Fibre: 1 gram, Calorii: 42 grame, Proteine: 1.8 grame, Carbohidraţi: 9 grame.

Întărirea sistemului imunitar

Usturoiul sprijină şi întăreşte sistemul imunitar datorită calităţilor sale antioxidante şi a vitaminelor pe care le conţine. Cu toate că poate fi găsit în comerţ sub formă de praf, putem beneficia cel mai bine de calităţile sale dacă îl consumăm crud sau gătit.

Cancer

Proprietăţile usturoiul de a te proteja împotriva cancerului sunt oferite dacă acesta este consumat sub formă crudă sau gătit. O serie de studii atestă că usturoiul poate lupta împotriva celulelor canceroase şi poate preveni formarea lor.
Un studiu realizat de neurologul Swapan Ray de la Universitatea din Carolina de Sud, sugerează că, pentru a beneficia de puterea usturoiului de a lupta împotriva cancerului, acesta trebuie să fie curăţat de coajă şi lăsat să stea preţ de 15 minute înainte de a fi consumat sau gătit.
În acest fel substanţele benefice devin active. Cantitativ, un singur căţel de usturoi este suficient pentru prevenirea cancerului, dacă este consumat zilnic.

Răceală şi gripă

Datorită puterii sale de a elimina o serie de 72 de bacterii, usturoiul este considerat cal mai puternic antibiotic natural. Este recomandat pentru consum mai ales atunci când anumite bacterii au devenit rezistente la medicamentele deja prescrise.

Boli cardiovasculare

Usturoiul reduce tensiunea hiperarterială şi nivelul colesterolului. De asemeni, are proprietăţi anti-coagulante şi ajută la prevenirea cheagurilor de sânge.
În acest fel, usturoiul este un adevărat aliat în lupta împotriva atacurilor de cord şi aterosclerozei.

Glicemia

Consumul de usturoi ajută la stabilizarea nivelului zaharurilor din sânge.

Piele


O serie de probleme la nivelul pielii care sunt cauzate de bacterii şi micoze, pot fi ameliorate fie prin consumul de usturoi, sau prin aplicarea acestuia pe zona afectată. Poate fi aplicat direct pe muşcăturile de insecte, pielea iritată şi pe vânătăi.

Oase

O serie de studii efectuate pe rozătoare dovedesc că usturoiul poate stopa scăderea densităţii oaselor prin creşterea estrogenului (hormon feminin).
O doză de două grame de usturoi crud consumat zilnic poate creşte semnificativ nivelul de estrogen în cazul femeilor aflate la menopauză. De asemeni, usturoiul ajută la ameliorarea simptomelor osteoartritei.

Sursa: sanatatesistaredebine.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md