13:06:37 03.05.2024
Stiri

UTIL // ALIMENTE care nu trebuie să le ţii în frigider

Știri 03.10.2015 08:00 Vizualizări1854 Autor: Ziarul National
UTIL // ALIMENTE care nu trebuie să le ţii în frigider sursa: eva.ro


Din grija de a păstra mâncarea în condiţii optime avem tendinţa de a le menţine la temperatură scăzută. Există însă multe produse pe care nu e nevoie să le punem la rece.

Unele produse cosmetice se păstrează mai bine la rece, de exemplu, crema pentru conturul ochilor, dar pentru a le face loc în frigider ar trebui să scoţi anumite alimente care se conservă foarte bine la temperatura camerei.

Lista celor zece alimente pe care nu ar trebui să le depozitezi în frigider, publicată de site-ul becomegorgeous.com, include fructe şi legume care au nevoie să se mai coacă şi produse care conţin conservanţi.

Banane

Singurul motiv pentru care bananele ar trebui depozitate în frigider este încetinirea procesului de coacere, însă temperatura rece le înnegreşte coaja. În plus, fructele păstrate alături de banane în frigider se pot coace mai repede, avertizează site-ul citat de Mediafax. Nu le depozita în pungi din plastic şi nici în cutii din plastic, decât dacă doreşti să accelerezi procesul de coacere.

Cartofii

Nu se lasă la soare şi nu se păstrează în frigider. Temperaturile reci transformă amidonul din cartofi în zahăr, iar gustul lor se va modifica. În plus, coaja acestora se va înnegri în timpul gătirii.

Mierea

Utilizată drept conservant de mii de ani, mierea este unul dintre alimentele care nu trebuie ţinute în frigider. Temperatura rece determină cristalizarea mierii, care poate fi totuşi în continuare consumată.

Ceapa

Cea mai potrivită metodă de a depozita ceapa este păstrarea acesteia într-un loc aerisit, la temperatura camerei. Temperatura rece determină mucegăirea şi înmuierea cepei.

Avocado

Ca şi bananele, avocado nu se păstrează în frigider. Pentru a se coace, avocado trebuie păstrat la temperatura camerei. Odată ce procesul de coacere este complet, avocado se lasă în frigider, iar, dacă se foloseşte doar jumătate, se lasă sâmburele în cealaltă.

Gemul

Zahărul este un conservant natural, iar cele mai multe gemuri sunt protejate şi de acizii din fructe. Un borcan cu gem se poate păstra în cămară mai multe luni de la desigilare, scrie becomegorgeous.com.

Pâinea

Singurul motiv pentru care pâinea poate fi depozitată în frigider este acela de a-i prelungi perioada de valabilitate, însă acest lucru nu împiedică modificarea texturii şi a gustului acesteia.

Cafeaua

Se păstrează în recipiente etanşe, în cămară. Cafeaua păstrată în frigider îşi pierde gustul şi poate deveni umedă.

Uleiuri

Uleiurile vegetale devin tulburi şi mai vâscoase dacă sunt depozitate în frigider, însă, odată scoase la temperatura camerei, îşi recapătă densitatea. Totuşi, uleiurile păstrate prea mult timp în cămară pot râncezi. Uleiurile din nuci sunt singurele care trebuie păstrate la frigider, pentru că au un termen de valabilitate mai mic decât cele vegetale.

Untul de arahide

Deşi untul de arahide natural, făcut în casă, trebuie păstrat la rece, cel obişnuit, cumpărat de la magazin, poate fi păstrat în cămară mai multe luni după desigilare. Ai grijă însă să foloseşti tacâmuri curate de fiecare dată şi să nu laşi firimituri în borcan.



Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md