23:11:10 24.06.2024
Stiri

MEDIC NATURIST // Alimentele vă vindecă, NU pastilele!

Știri 14.11.2018 12:10 Vizualizări3479 Autor: Ziarul National


MEDIC NATURIST // Alimentele vă vindecă, NU pastilele! Sursa: secretele.com

Nu doar câteva, ci toate bolile pot fi tratate cu ajutorul dietei sănătoase. Dacă veți consuma alimentele potrivite, nicio boală nu vă poate sta în cale. Poate că suplimentele sunt necesare în anumite situații, însă adevăratul tratament constă în alimentație.

Data viitoare când presiunea arterială vă scapă de sub control, o puteți ține în frâu și fără medicamente. Dr Nandita Shah, homeopat, spune că micile schimbări în dietă pot ajută la prevenirea și tratarea bolilor precum diabetul, osteoporoză și chiar tensiunea arterială.

Shah practică homeopatia de 30 de ani și este de părere că cea mai mare greșeală a noastră este că nu ne ascultăm cu atenție organismul. „dacă puneți kerosen într-o mașină care merge cu benzină, aceasta se va strica la fel se întâmplă și în cazul oamenilor”.

Ea spune că organismul nostru este în mare parte alcalin, iar un pH între 1-6.9 este considerat acid, în timp ce valorile între 7.1 și 14 sunt alcaline. pH-ul normal al organismului este 7.45. Toate fructele și legumele sunt alcaline, fiind alimente mult mai sănătoase decât produsele animale, ceaiul, cafeaua, zahărul sau alcoolul. Aceste alimente creează un dezechilibru al pH-ului și pot duce la probleme grave de sănătate, spune Shah.

Nutrienții alimentari nu funcționează într-un mod singular, ci împreună, asemeni unei echipe puternice. Suntem de multe ori atât de concentrați pe anumiți nutrienți, precum Vitamina C sau calciu, că nici nu îi mai luăm în calcul pe ceilalți.

The Journal of Nutrition din anul 2004, a realizat un studiu, pe șoareci, hrăniți cu roșii și broccoli. În aceste condiții, tumorile de prostată au crescut mult mai încet în cazul șoarecilor hrăniți cu ambele legume, decât în cazul acelora care au fost hrăniți doar cu broccoli sau roșii. Ceea ce vreau să va spun este că unele alimente trebuie mâncate împreună, pentru a ne putea bucura de toți nutrienții necesari organismului nostru. De ce se întâmplă asta? Nici oamenii de știință nu știu încă, însă aceștia cred că se datorează sinergiei alimentare.

Mâncați corect pentru a fi sănătoși!

Osteoporoza, cauze: nu deficitul de calciu este cauza acestei boli, ci o dietă bogată în alimente acide și proteină. Proteinele se transformă în aminoacizi, iar prin consumul de proteină, organismul va absorbi foarte mult calciu din oase pentru a neutraliza acești acizi. Atunci când calciul nu este înlocuit, apare osteoporoza.

Soluția: Consumați alimente bogate în Vitamina D (ajută la absorbția calciului), eliminați alimentele acide. Includeți mai multe fructe și legume în dieta dumneavoastră. Legumele verzi, bogate în vitamina K, ajută la întărirea oaselor.

Cauzele diabetului: Nu zahărul este cauza principala a diabetului, ci zahărul din sânge. Adevărata cauză a diabetului de tip 2, este grăsimea depusă pe mușchi. Atunci când nivelul glicemic crește, în urma meselor bogate în alimente grase, încep să apară și schimbările în organism. Consumul alimentelor nesănătoase duc la creșterea zahărului din sânge.

Soluția: Evitați grăsimile nesănătoase precum cartofii prăjiți, untul sau carnea. Singurele grăsimi bune pentru dumneavoastră sunt cele din fibră. Puteți consuma arahide, semințe de susan sau de dovleac.

Cauzele acneei: consumul de alimente procesate crește nivelul de insulină, ducând la inflamații cutanate. Un dezechilibru de Omega-3 poate agrava acneea.

Soluția: Mergeți pe o dietă bazată pe un nivel scăzut de zaharuri și bogată în fibre, fructe sau legume. Aceasta va echilibra nivelul de insulină. Alegeți alimente bogate în Omega-3, precum alunele, spanacul sau căpșunile.

Cauzele presiunii arteriale crescute: Presiunea arterială este forța exercitată de sânge, atunci când trece prin vene. Consumul alimentelor nesănătoase sau grase, duce la depunerea colesterolului pe pereții venelor, îngreunând circulația.

Soluția: stați departe de mâncărurile nesănătoase și creșteți nivelul potasiului și cel al mineralelor. Ciupercile, bananele, legumele de nuanță verde închis, cartofii dulci sau portocalele sunt o sursă extraordinară de potasiu.

Cauzele astmului: Astmul este răspunsul organismului la anumite substanțe, cum ar fi particulele de praf sau unele alimente, ce duc la inflamarea căilor respiratorii. Un nivel crescut de histamine, este perceput de organism ca fiind un invadator al căilor respiratorii.

Soluția: Chiar dacă nu putem trata pe deplin astmul, anumite alimente pot ameliora starea. Încercați să evitați consumul de alcool, oțet, ketchup, maioneză sau alimente procesate. Optați pentru fructe și legume.

Colorați farfuria!

Pentru a vă asigura că dieta dumneavoastră este echilibrată, faceți-o multicoloră! Pigmenții trebuie luați din fructe și legume, deoarece tot de acolo ne luăm și cei mai valoroși nutrienți. Cu cât nuanța este mai puternică, cu atât procentul nutritiv specific este mai puternic. Alimentele de culoarea mov precum prunele sau vinetele au proprietăți antiîmbătrânire și protejează ficatul.

Alimentele de culoare portocalie precum morcovii sau portocalele conțin betacaroten, esențial în menținerea sănătății oculare sau cardiace. Alimentele galbene, precum bananele sau porumbul dulce, conțin carotinoide ce susțin buna funcționare a sistemului imunitar.

Alimentele albe precum ceapa, usturoiul sau ciupercile sunt bogate în vitamina C și funcționează asemeni antibioticelor și antifungicelor.

Alimentele roșii precum roșiile sau pepenele, conțin antioxidanți puternici, ce pot trata arsurile solare și previn osteoporoza sau bolile cardiace.

Alimentele verzi precum mazărea, broccoli sau spanacul conțin sulforafane și indole, stimulând ficatul și ținând departe celulele canceroase.

Alegeți întotdeauna alimente naturale, dacă acestea nu cresc la o fermă sau într-o grădină, atunci nu sunt naturale!

Încercați să mâncați portocalele, nu să beți sucul. Consumați carne sănătoasă, nu hot dog sau nuggets-uri din pui.

Diversificați mâncarea și optați pentru alimente cât mai colorate, deoarece acelea sunt cele mai bogate din punct de vedere nutritiv.

Dr. Marianna Pochelli este medic naturist și tratează aproape orice boală cu ajutorul super alimentelor și al plantelor. Aceasta optează pentru curățarea colonului, detoxifiere și un stil de viață vegetarian.

Sursa: secretele.com


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.06.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scepticii și cobitorii

21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md