13:55:28 25.06.2024
Stiri

APP lansează o nouă LICITAȚIE pentru ocuparea spațiilor comerciale de la AIC, cu ajustarea condițiilor de participare. ,,Vrem să atragem mai multe companii INTERNAȚIONALE cu renume". AIC va fi inclus în lista bunurilor nepasibile de privatizare

Actualitate 03.05.2024 10:58 Vizualizări2228 Autor: ZiarulNational
APP lansează o nouă LICITAȚIE pentru ocuparea spațiilor comerciale de la AIC, cu ajustarea condițiilor de participare. ,,Vrem să atragem mai multe companii INTERNAȚIONALE cu renume


Licitația pentru locațiunea spațiilor comerciale din cadrul Aeroportului Internațional Chișinău (AIC) va fi relansată cu ajustarea condițiilor de participare, pentru a atrage mai multe companii internaționale cu renume, a anunțat astăzi Agenția Proprietăți Publice (APP).

,,Având în vedere că în ultima etapă a licitației anterioare a depus actele doar o singură companie, propunem ca o nouă licitație să se organizeze cu schimbarea condițiilor", a menționat instituția condusa de Roman Cojuhari.

Drept urmare, APP va recomanda AIC să examineze oportunitatea ajustării caietului de sarcini prin includerea explicațiilor suplimentare, mai detaliate, ale criteriilor, fără a lăsa loc de interpretări, dar și reducerea numărului de aeroporturi în care participanții trebuie să își demonstreze activitatea, drept recomandare de la 10 la 7.

Totodată, APP propune divizarea licitației în 2 loturi distincte, pe domenii, un lot pentru Travel Retail (magazine) și un alt lot pentru Food and Beverages (restaurante), precum și extinderea termenului de transmitere în chirie a spațiilor de la 3 la 5 ani pentru compania câștigătoare.

,,Termenul de 3 ani prevăzut inițial în caietul de sarcini este bazat pe normele legale existente. Pentru a exclude limitarea actuală de maximum 3 ani de contract în locațiunea spațiilor din cadrul aeroportului, APP va veni către Parlament cu propuneri de ajustare a legii, pentru a include Î.S. ,,Aeroportul Internațional Chișinău” în lista bunurilor nepasibile (interzise) de privatizare. Această modificare, de asemenea, va garanta că AIC va rămâne în proprietatea statului pe viitor", se arată în comunicatul instituției.

Termenul de inițiere a licitației va curge din momentul modificării legislației cu privire la bunurile nepasibile de privatizare.

De menționat că noua licitație va fi a patra încercare a autorităților de a închiria spațiile respective de la aeroport, utilizate în prezent de firme controlate de condamnatul fugar Ilan Șor.

Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.06.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scepticii și cobitorii

21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md