21:41:53 20.02.2018
Stiri

Unul dintre liderii guvernării spune ce PREȚ plătește Dodon Moscovei: „Sprijinul acordat nu este unul pe gratis”

Politică 10.02.2018 13:30 Vizualizări1973 Autor: Ziarul National
Unul dintre liderii guvernării spune ce PREȚ plătește Dodon Moscovei: „Sprijinul acordat nu este unul pe gratis”

Dependența socialiștilor și a exponentului socialiștilor, președintele Igor Dodon, față de anumite cercuri din conducerea Federației Ruse este atât de mare, încât ei au devenit „simpli pioni și simpli executori ai acelor idei și concepții care sunt venite de acolo”, susține liderul fracțiunii parlamentare a democraților, Marian Lupu.

Acesta a declarat, într-un interviu pentru „Europa Liberă”, că Dodon plătește un preț pentru sprijinul pe care îl are de la Moscova.


„Ssprijinul care a fost acordat pentru Dodon (de la Moscova - n.r.) nu este unul pe gratis. Toată lumea înțelege lucrul acesta, este un adevăr axiomatic. Că acest preț există, da; nici nu trebuie să dovedesc acest lucru. Haideți să ne aducem aminte de declarațiile făcute publice de dl Dodon, când a început să vorbească despre federalizarea Republicii Moldova. Deci, federație ca un model de soluționare a problemei transnistrene. Și îmi permiteți să repet teza că federalizarea Republicii Moldova ar fi un mare pericol pentru statalitatea țării noastre. Și iată aici, pe de o parte, dl președinte Dodon se face mare apărător al statalității și suveranității, pe de altă parte, vinde această statalitate și această suveranitate, fiindcă federalizarea ar fragiliza statul Republica Moldova”, a declarat Lupu.

Federalizarea R. Moldova era prevăzută și în așa-zisul „memorandum Kozak” și nu este ideea lui Dodon, subliniază democratul: „Este prețul pe care îl plătește, fiindcă așa i-a fost cerut. Deci, el a devenit promotorul unor idei cu care poate, personal admit, că nu ar fi de acord, dar s-a prins în această capcană, fiindcă, intrând în aceste relații și prețul pe care trebuie să-l plătească, nu mai are marjă de manevră, nu mai are. Am ajuns în situația în care dependența socialiștilor și a exponentului socialiștilor față de anumite cercuri din conducerea Federației Ruse este atât de mare, încât ei au devenit simpli pioni și simpli executori ai acelor idei și concepții care sunt venite de acolo”.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Dragos 10.02.2018 16:56

Lupu Rosu! Nu numai sufletul e darapanat, ci si trupul astui mastodont paranormal e naruit si sfarsit. Dupa atata Mucles! s-a lasat ha(r)tuit de marele pitic. L-a incalecat pe ast rasuflat, ca pe o gloaba, lovind-o cu pintenii si cu biciul si smucind-o de zabala a scos-o la produs baliverne despre fratele-siamez Dodoloaie. Pentru ochii Occidentului! Pentru ca fierbe cacatul in bufonul Ocultei Plahoaie. Nu-l spala pe Plahoaie toate apele sambetei.

Mihai 10.02.2018 21:38

Nici sprijinul acordat lui Dodon de Plohis si PD in alegerile prezidentiale nu a fost gratis.Toata lumea intelege acest lucru.Pretul se vede,cel mai important lucru a fost modificarea sistemului electoral,din proportional in mixt,in interesul PD-ului.Altfel PD pierde puterea.

Faret 11.02.2018 12:29

Și fără M. Lupu e clar că dodon este un obiect folosit de ruși și un mare trădător de neam. Dar tot atât de clar e și fpatul că M. Lupu e un trei metri de bulbici, iar dodon a ajauns președinte pentru că la susținut foarte (și material) El cordonatore, pentru că dacă devenea președinte Doamana M. Sandu, soarta ”proeuropeanului” Plahotniuc era alta. Dar și așa el nu are viitor.

Comentarii
Promo
Punct de vedere NAȚIONAL
19.02.2018 08:59 Ziarul National Chirtoacă, Usatîi, asemănări și difer...

16.02.2018 09:16 Nicolae Negru De ce România nu se teme de Republica...

12.02.2018 09:15 Nicolae Negru Eșecul major al Guvernului Filip

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Parlamentul va reuși, în 2018, să modifice art. 13 din Constituție, astfel încât limba ROMÂNĂ să devină oficială în R. Moldova?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2017. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md