23:03:07 25.09.2018
 
Stiri

Uniunea Scriitorilor din Moldova ADERĂ la declarațiile de Unire semnate de peste 100 de localități și PROPUNE să fie făcut următorul pas pentru REUNIFICARE

Știri 13.03.2018 10:00 Vizualizări951 Autor: Ziarul National
Uniunea Scriitorilor din Moldova ADERĂ la declarațiile de Unire semnate de peste 100 de localități și PROPUNE să fie făcut următorul pas pentru REUNIFICARE

„Uniunea Scriitorilor din Moldova (USM), care a inițiat Mișcarea de Eliberare Națională în anii ՚80 ai secolului trecut, salută și aderă la declarațiile de reunire semnate de consiliile locale, orășenești și raionale din mai multe localități, care sunt în consens cu Declarația de Reunificare a R. Moldova cu România din data de 28 octombrie 2015 a Uniunii Scriitorilor”, se arată într-o declarație făcută publică de USM.

Potrivit sursei citate, în declarația din 2015 se sublinia că „acest act de justiție istorică ar constitui unica modalitate de a evita un colaps economic și social și singura soluție salvatoare pentru noi în condițiile geopolitice de azi și având la bază valorile identității naționale românești, unitatea de limbă, istorie și cultură”.

Uniunea Scriitorilor consideră că următorul pas care se impune în contextul actual ar fi constituirea unui grup de lucru format din reprezentanți ai guvernelor și parlamentelor R. Moldova și ale României care ar elabora o foaie de parcurs a procesului de re-apropiere multilaterală a celor două state românești.

Urmărind obiectivul UNIFICĂRII, acest grup de lucru s-ar concentra pe următoarele direcții:

 • Consultări cu partenerii externi, europeni și americani;
 • Inițierea și realizarea unor proiecte româno-europene între Moldova, România și UE;
 • Sincronizarea celor două state sub aspect juridic, economic, administrativ și cultural-educativ;
 • Explicarea beneficiilor reunificării pentru etniile din R. Moldova.
 • „Facem apel către întreaga societate, uniunile de creație, instituțiile de învățământ, savanții, pedagogii și oamenii de afaceri, ONG-uri, persoanele de bună-credință să se implice și să sprijine acest obiectiv.

  În situația în care trei decenii de independență ale R. Moldova au însemnat, de fapt, o mișcare din neunde spre nicăieri, datoria noastră ca intelectuali, ca oameni ai cetății, este să atragem atenția întregii populații a R. Moldova asupra singurei căi de izbăvire – integrarea în Europa, prin reunificarea celor două state românești, R. Moldova și România, într-un singur stat. Așa să ne ajute Dumnezeu!”, se mai arată în declarația Uniunii Scriitorilor din Moldova.

  Până în prezent, peste 100 de localități din R. Moldova au semnat declarațiile simbolice de Unire cu România.

  Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!  Dragos 13.03.2018 11:21

  Tovarasi scriitori fomisti care, stand cu botul la ugerul cocainatorului, cantatand ode criminalului Vladolf Gorgonovici, va spun ca evenimentele trebuie private cu ratiune si nu doar cu emotivitate, instrumentalizata politic. Steergeti zgura de jeg sovietic de pe constiinte, apoi incercati sa sustineti pe acei politicieni care vad lucrurile cu luciditate su cu pragmatism. Am avea nevoie de mai multi politicieni umani, politicieni extraordinar de elevati si rafinati (Maia Sandu), cu o mare capacitate de analiza (Maia Sandu), cu sarma (Maia Sandu), adica politicieni de o noua generatie care sa semene lui Trudeau sau Macron. Crezul sa fie: democratie impotriva autocratiei criminale. Dar...cel mai important ar fi: aparitia unui Wilson! Pentru romani, presedintele Wilson este apostolul care a proclamat dreptul la autodermeniare, ceea ce a dus la nasterea statelor nationale, inclusive a Romaniei Mari. Cel de-al 10-lea punct din "Noau diplomatie" se referee la restituirea teritoriilor romanesti ocupate. In 1918 am avut politicieni care au fost ancorati in occident si in Proiectul Unirii. Astazi avem, si in RMica si in Romanica, politicieni corupti, mincinosi, antiunionisti, antieuropeni. Pe scurt, cei mai cainosi si cei mai antioccidentali din istorie!

  Comentarii
  Promo
  Descoperă
  Punct de vedere NAȚIONAL
  24.09.2018 09:25 Nicolae Negru O nouă amăgeală: politicieni noi fără...

  21.09.2018 11:19 Ziarul National Maria Șleahtițchi // Pe strada Lech K...

  21.09.2018 09:27 Nicolae Negru Fantoma lui Filat sau diplopie

  Horoscop
  Vezi horoscopul tău pentru astăzi
  Capricorn
  Vărsător
  Pești
  Berbec
  Taur
  Gemeni
  Rac
  Leu
  Fecioară
  Balanță
  Scorpion
  Săgetător
  Promo
  Abonament
  Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
  Recomandat
  Sondaj
  Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
  Prietenii noștri

  Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

  Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md