06:00:41 16.07.2024
Stiri

Unii deputați PAS, semne de ÎNTREBARE privind activitatea Procuraturii Anticorupție și a Veronicăi Dragalin: „Este o RUȘINE că acest dosarul este tratat superficial de PA. Trebuie să avem o discuție în plenul Parlamentului și cu procurorul general”

Actualitate 12.05.2023 12:29 Vizualizări2322 Autor: Ziarul National
Unii deputați PAS, semne de ÎNTREBARE privind activitatea Procuraturii Anticorupție și a Veronicăi Dragalin: „Este o RUȘINE că acest dosarul este tratat superficial de PA. Trebuie să avem o discuție în plenul Parlamentului și cu procurorul general”


Președintele Comisiei parlamentare pentru protecție socială, sănătate și familie, deputatul Dan Perciun, susține că are tot mai multe întrebări privind activitatea Procuraturii Anticorupție, în contextul în care directorul Centrului Național Anticorupție (CNA), Iulian Rusu, a dezvăluit astăzi că instituția condusă de Veronica Dragalin evită investigarea cauzelor de rezonanță.

Iulian Rusu a prezentat astăzi în plenul Parlamentului raportul de activitate al instituției pentru anul 2022 și a oferit detalii, la solicitarea lui Dan Perciun, despre cazul care vizează „o mită de 50 de mii de euro” pentru a permite demolarea hotelului Național. Dosarul ar fi fost măsluit și Iulian Rusu l-a catalogat ca fiind „o rușine” pentru sistemul de justiție al R. Moldova (Detalii AICI).

„Se acumulează tot mai multe întrebări la activitatea Procuraturii Anticorupție. Atunci când CNA consideră că dosarul „hotelul Național” este o rușine și este tratat superficial de Procuratura Anticorupție, apar mari semne de întrebare. Cred că, după audierea în plen a directorului CNA de azi, ar fi bine să avem o discuție în plen și cu procurorul general și șefa Procuraturii Anticorupție”, a declarat Perciun.

Citește și: Război tacit între CNA și Procuratura Generală/ Procuratura Anticorupție? Iulian Rusu s-a plâns că procurorii NU reacționează la cazurile de spălare de bani sute de MILIOANE, dar apar cu toate dispozitivele „când un medic PRĂPĂDIT ia mită 500 de lei”

Amintim că Iulian Rusu s-a plâns astăzi deputaților în plenul Parlamentului „de relațiile neclare” ale instituției pe care o conduce cu Procuratura Generală și Procuratura Anticorupție, condusă de Veronica Dragalin.

Potrivit lui Rusu, procurorii nu investighează cazuri de spălare de bani de sute de milioane de lei, dar se concentrează pe cazuri când „un medic prăpădit ia mită 500 de lei”.

„Când un medic prăpădit ia mită 500 de lei, se găsesc și camere de supraveghere, și alte măsuri speciale de investigație, și interceptarea telefoanelor... Asta e modalitatea de utilizare a resurselor noastre limitate? Eu nu cred că e cazul. Eu cred că trebuie să ne concentrăm pe cazurile cele mai importante, care afectează cel mai mult societatea noastră”, a precizat Rusu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

08.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Krasnoselski se plân...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md