21:59:57 06.12.2022
Stiri

Unii deputați de la Chișinău cer anularea interdicției în privința lui George Simion: „Bine că lui Krasnoselski îi dăm voie să se plimbe cu pază și girofare, dar când e vorba de România, care ne donează vaccin și ne ajută mereu, noi găsim tertipuri”

Actualitate 15.03.2021 11:51 Vizualizări1311 Autor: Ziarul National
Unii deputați de la Chișinău cer anularea interdicției în privința lui George Simion: „Bine că lui Krasnoselski îi dăm voie să se plimbe cu pază și girofare, dar când e vorba de România, care ne donează vaccin și ne ajută mereu, noi găsim tertipuri” Captură


Deputații Dinu Plîngău și Maria Ciobanu au semnat demersurile necesare prin care solicită instituțiilor de resort de la Chișinău să anuleze interdicția aplicată parlamentarului român George Simion, căruia nu i se permite accesul în R. Moldova, în legătură cu o decizie din 2018.

„La inițiativa Mariei Ciobanu, am semnat demersurile necesare către instituțiile statului nostru, în legătură cu interdicția aplicată parlamentarului român, George Simion. Am făcut-o dezinteresat politic, din respect față de Parlamentul României ca instituție. Cum spune doamna Ciobanu: bine că lui Krasnoselski îi dăm voie să se plimbe cu pază și girofare, dar când e vorba de România, care ne donează vaccin, repară grădinițe și ne ajută mereu, noi găsim tertipuri”, a scris Plîngău într-o postare pe Facebook.

Plîngău amintește că lui George Simion i s-a aplicat interdicția de a intra pe teritoriul R. Moldova în rezultatul unui marș unionist organizat la Chișinău pe timpul când acesta nu era parlamentar, ci activist civic.

„Din moment ce unionismul în R. Moldova nu este interzis, ba mai mult, avem partide unioniste, iar acest curent este în permanentă creștere, consider plauzibil ca SIS, MAI și Guvernul R. Moldova să manifeste respect față de Parlamentul României și față de opțiunea a cel puțin 35% din cetățenii R. Moldova. SIS, MAI și Guvernul R. Moldova să prezinte informații care ar confirma pericolul pentru securitatea R. Moldova, altele decât promovarea unionismului, sau să-și prezinte scuze de la parlamentarul român și să-i permită intrarea pe teritoriul R. Moldova”, a punctat Plîngău.

Citește și: VIDEO // Deputatul George Simion rămâne BLOCAT la vama Albița – Leușeni. Parlamentarii AUR au adresat o scrisoare deschisă CONDUCERII R. Moldova: „Suntem 12 parlamentari aici în vamă. Sperăm să ni se permită accesul în R. Moldova”

De menționat că parlamentarul român, copreședintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, rămâne blocat la frontiera Albița – Leușeni. Acesta a fost informat de Poliția de Frontieră că are interdicția de a intra în R. Moldova până în 2023, conform unei decizii din 2018.

George Simion, alături de 11 parlamentari din formațiunea AUR, intenționau să ajungă la Chișinău pentru a participa la funeraliile lui Nicolae Dabija. Senatorii și deputații AUR au adresat o scrisoare deschisă prin care solicită autorităților R. Moldova să anuleze interdicția de intrare în acest stat impusă pentru George Simion.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
05.12.2022 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simion vrea să placă...

02.12.2022 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // România întreagă, un...

01.12.2022 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino: Dodecalogul românilor b...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că „Gazprom” are motive întemeiate pentru a reduce livrările de gaze către R. Moldova cu 56,5% pentru luna decembrie, contrar contractului semnat cu „Moldovagaz”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md