22:26:09 06.12.2022
Stiri

DOC // Unionistul George Simion a fost declarat INDEZIRABIL pe teritoriul R. Moldova „în baza estimărilor și analizei riscurilor” enunțate de fostul director al SIS

Politică 04.09.2019 12:19 Vizualizări1659 Autor: Ziarul National
DOC // Unionistul George Simion a fost declarat INDEZIRABIL pe teritoriul R. Moldova „în baza estimărilor și analizei riscurilor” enunțate de fostul director al SIS


Unionistul George Simion a fost declarat persoană indezirabilă pe teritoriul R. Moldova în baza „estimărilor și analizei riscurilor” făcute de fostul director al Serviciului de Informații și Securitate (SIS), Vasile Botnari. Cel puțin, așa se arată într-un răspuns semnat de actualul director al SIS, Alexandru Esaulenco, la o interpelare făcută de deputații Lilian Carp și Iurie Reniță.

Răspunsul oferit de Esaulenco, care face trimitere la mai multe legi, l-a nemulțumit pe deputatul Carp.

„Am vrea și noi să clarificăm de la actualul director al SIS, dl Esaulenco, ce a înțeles el din răspunsul pe care l-a semnat la interpelarea noastră. E vorba de estimările proprii (personale) ale fostului director Vasile Botnari sau ale instituției pe care a condus-o, ori estimările actualei conduceri a SIS-ului?”, întreabă Carp.

George Simion a fost reţinut pe 1 octombrie 2018 de către angajaţii Biroului pentru Migraţie şi Azil al Republicii Moldova, în timp ce se pregătea sa plece în România. Unionistul a fost anunţat că a primit interdicţie de intrare pe teritoriul Republicii Moldova pe termen de 5 ani.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
05.12.2022 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simion vrea să placă...

02.12.2022 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // România întreagă, un...

01.12.2022 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino: Dodecalogul românilor b...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că „Gazprom” are motive întemeiate pentru a reduce livrările de gaze către R. Moldova cu 56,5% pentru luna decembrie, contrar contractului semnat cu „Moldovagaz”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md