07:44:20 01.06.2020
 
Stiri

Ambasadori acreditați în R. Moldova condamnă ATACURILE „proeuropeanului” Năstase la adresa presei: „Oricine trebuie să se abţină de la a fi violent faţă de jurnalişti, în mod special oamenii cu funcţii publice”

Politică 16.05.2019 10:20 Vizualizări966 Autor: Ziarul National
Ambasadori acreditați în R. Moldova condamnă ATACURILE „proeuropeanului” Năstase la adresa presei: „Oricine trebuie să se abţină de la a fi violent faţă de jurnalişti, în mod special oamenii cu funcţii publice” captură privesc.eu


Liderul Partidului Platforma „Demnitate și Adevăr” (PPDA), Andrei Năstase, este criticat de unii ambasadori acreditați în R. Moldova pentru că aproape la fiecare ieșire publică promovează un discurs de ură la adresa unor instituții media și ataca jurnaliștii incomozi lui.

„Oamenii au dreptul să-şi exprime opinia, însă discursul de ură este inacceptabil. Cred că pentru Moldova, care este parte a Europei, care luptă pentru valorile europene şi trece printr-un proces de reforme în domeniul mass-media, cred că este foarte important”, a comentat Ambasadorul Marii Britanii la Chişinău, Lucy Joyce, citat de publika.md.

Ambasadorii cred că oamenii care deţin funcţii publice nu-şi pot permite să aibă un comportament violent şi agresiv faţă de presă. „Oricine trebuie să se abţină de la a fi violent faţă de jurnalişti, în mod special oamenii cu funcţii publice. Ei trebuie să dea un exemplu şi să înţeleagă că, de fapt, jurnaliştii îşi fac munca pentru cetăţeni”, a afirmat și şeful oficiului Ambasadei Olandei, Roy Hans.

„Ceea ce este foarte necesar este să luptăm pentru drepturi, pentru libertatea presei şi să ai posibilitatea să te exprimi indiferent de cine eşti”, a adăugat și Ambasadorul Suediei în Moldova, Anna Lyberg.

De menționat că marți, în cadrul unei conferințe de presă, Năstase a atacat repetat Ziarul NAȚIONAL, precum și alte instituții media din R. Moldova. Pentru comportamentul său vizavi de media, politicianul a nimerit pe panoul „Inamicii presei”. Năstase a acuzat ONG-urile media care l-au pus pe acel panou că ar fi greșit în fața lui.

„Mi s-a întâmplat să fiu numit „Inamicul presei”. Am zis bine, Dumnezeu cu voi”, a spus acesta. „Nu mă supăr pe nimeni, dar stau și mă întreb de ce eu, cel care lupt pentru presă, ca voi să fiți liberi în gândire, să nu depindeți de voința unuia sau altuia… Ajung într-o bună zi să fiu „Inamicul public”, adică „Inamicul presei”, pentru faptul că m-am opus unei atitudini nedeontologice a unei jurnaliste de la postul Prime TV. De fapt când vine Prime, atunci vine și pentru Cana2, Canal 3, Publika WC. Publika WC spun oameni și atunci eu țin la părerea oamenilor”, a spus Năstase.

Directorul executiv al Centrului pentru Jurnalism Independent, Nadine Gogu, a calificat limbajul lui Năstase drept unul „inadecvat”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante

Mihai 16.05.2019 12:06

Nastase se crede cu stea in frunte si crede ca poate insulta pe oricine nu ii impartaseste parerile.

Denis 16.05.2019 14:03

Nastase ar trebuie plasat in spitalul de psihiatrie, sa-si revina la realitate.

Alexei 16.05.2019 15:36

Care Pro-European din acest debil dacă el după ce merge cu șeful de la Starnet la tîrfe în Viena îl trimite pe ăsta din urmă la Moscova să vîndă țara https://telegraph.md/video-boiler-show-nastase-l-a-mandatat-pe-machedon-sa-negocieze-din-numele-platformei-da-cu-forte-de-la-kremlin/

realist 16.05.2019 17:43

Locul lui Nastase e la casa de nebuni

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.05.2020 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce va pierde Dodon

25.05.2020 09:25 Nicolae Negru Nicolae Negru // Geopolitica intrând ...

22.05.2020 15:28 Ziarul National Victor Chirilă, directorul APE: R. Mo...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md