19:54:57 12.12.2018
 
Stiri

Un registrator de la Cadastru și un complice de-al său ar fi pus la cale o SCHEMĂ prin care deposedau proprietarii de APARTAMENTE

Anticorupție 21.03.2018 15:21 Vizualizări1179 Autor: Ziarul National
Un registrator de la Cadastru și un complice de-al său ar fi pus la cale o SCHEMĂ prin care deposedau proprietarii de APARTAMENTE Adevarul

Doi bărbați, inclusiv un registrator de la Oficiul Teritorial Cadastral Cahul, au fost reținuți de ofițerii și procurorii anticorupție într-un caz de escrocherie și exces de putere. Cei doi sunt bănuiți că, acționând în complicitate, ar fi înstrăinat ilegal două bunuri imobile, amplasate în municipiul Cahul.

Procurorii spun că cei doi identificau proprietari de bună credință, iar apoi îi deposedau ilegal de apartamente, în baza unor hotărâri de judecată inexistente și a unui buletin de identitate fals.

În primul caz, angajatul OTC Cahul ar fi înregistrat ilegal un apartament, fără a verifica autenticitatea buletinului de identitate și a extrasului hotărârii de judecată, prezentate de complicele său. Astfel, funcționarul, în mod conștient, nu și-ar fi îndeplinit atribuțiile de serviciu.

În cel de-al doilea caz, în baza aceluiași act de identitate fals și a unei alte hotărâri judecătorești inexistente, au fost deposedați de dreptul de proprietate succesorii legali ai unei persoane decedate. Ulterior, apartamentele erau înstrăinate prin persoane interpuse. Respectiv, primul apartament a fost înstrăinat ilegal cu 500 000 de lei, iar al doilea - cu 354 000 de lei, astfel fiind cauzate daune în proporții considerabile posesorilor de drept ai apartamentelor.Funcționarul a fost reținut pentru 72 de ore, iar celălalt bănuit se află deja în arest pentru 30 de zile.

Pentru faptele incriminate, cei doi riscă închisoare de până la 15 ani.

Merită și prietenii tăi să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
10.12.2018 09:31 Nicolae Negru PLDM, un pas umilitor, dar corect

07.12.2018 09:24 Nicolae Negru O coaliție cu PD este inevitabilă

03.12.2018 09:19 Nicolae Negru Filip, Plahotniuc, Putin și Ghimpu

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Majoritatea sondajelor de opinie arată că doar patru partide ar putea accede în Parlament la alegerile din februarie 2019, iar următoarea guvernare ar putea fi de coaliție. Ce alianțe postelectorale ar fi benefice pentru viitorul R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md