21:33:12 18.01.2018
Stiri

Un primar din R. Moldova ar fi vrut să pună mâna pe jumătate din afacerea unui agent economic și acum riscă cinci ani de închisoare

Anticorupție 24.12.2017 09:30 Vizualizări3079 Autor: Ziarul National
Un primar din R. Moldova ar fi vrut să pună mâna pe jumătate din afacerea unui agent economic și acum riscă cinci ani de închisoare

Primarul de Drepcăuți, raionul Briceni, ar fi pretins de la un om de afaceri ucrainean care arenda terenuri arabile din acest sat să-i cedeze jumătate din afacere, promițându-i că-l va scăpa de procesele penale în care era atras ultimul.

Cazul a avut loc în 2015, iar Procuratura Anticorupţie anunță că a finalizat în această săptămână urmărirea penală pe numele primarului și a trimis-o în judecată.

Potrivit procurorilor primarul a pretins de omul de afaceri ucrainean 50 la sută din capitalul statutar al firmei agricole pe care acesta o deţinea sau dreptul de folosinţă asupra terenurilor arabile cu suprafaţa de 688 ha, arendate de către acest agent economic de la locuitorii satului Drepcăuţi.

În schimbul acestor bunuri şi avantaje, primarul susţinea că poate influenţa anumite persoane cu demnitate publică pentru favorizarea intereselor respectivului agent economic în cadrul examinării litigiilor civile şi proceselor penale în care era atras. În caz contrar, potrivit afirmaţiilor acestuia, va interveni pentru ca litigiile să fie soluţionate în defavoarea firmei acestuia.

Dacă va fi găsit vinovat, primarul democrat riscă pentru trafic de influență o amendă de până la 150 de mii de lei sau închisoare de pînă la 5 ani, dar și achitarea cheltuielilor judiciare în valoare de 12 935 de lei.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Comentarii
Promo
Promo
Punct de vedere NAȚIONAL
16.01.2018 10:12 Ziarul National Octavian Țâcu // Fanarioții

15.01.2018 09:00 Nicolae Negru Referendumul, între formalismul CEC ș...

12.01.2018 09:10 Nicolae Negru Cum poate anula Moscova legea împotri...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Parlamentul va reuși, în 2018, să modifice art. 13 din Constituție, astfel încât limba ROMÂNĂ să devină oficială în R. Moldova?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2017. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md