00:29:41 24.01.2021
 
Stiri

Un partid parlamentar consideră ILEGALĂ decizia CSE de a obliga cetățenii aflați peste hotare să procure primele de asigurare medicală obligatorie

Politică 01.04.2020 11:32 Vizualizări1610 Autor: Ziarul National
Un partid parlamentar consideră ILEGALĂ decizia CSE de a obliga cetățenii aflați peste hotare să procure primele de asigurare medicală obligatorie


Decizia Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE) de a interzice accesul în Republica Moldova a cetățenilor care nu au plătit polița de asigurare medicală reprezintă „o sfidare a bunului-simț și o limitare abuzivă a drepturilor fundamentale ale acestora”, se arată într-o declarație făcută publică de Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS).

„În această perioadă dificilă, când mii de cetățeni și-au pierdut locurile de muncă în străinătate și nu au o sursă de venit care să le permită să rămână în diasporă, Guvernul avea obligația să găsească soluțiile optime pentru a-i proteja și a le asigura posibilitatea de a reveni în siguranță acasă. Condamnăm dur această abordare cinică a unui Guvern care a uitat de contribuția semnificativă pe care o are diaspora la economia Republicii Moldova”, cităm din comunicatul PAS.

CITIȚI și DOC // Persoanele fără prima de ASIGURARE OBLIGATORIE de asistență medicală NU vor fi admise la bordul curselor CHARTER autorizate de Guvern. Și persoanele care vor traversa frontiera terestră, OBLIGATE să plătească polița de asigurare

De asemenea, partidul condamnă atitudinea discriminatorie a unor exponenți ai coaliției de guvernare PD-PSRM care au atacat diaspora în ultima perioadă.

„Toți cetățenii Republicii Moldova, indiferent dacă se află în țară sau peste hotare trebuie tratați cu respect. Incitarea la ură în adresa diasporei este inadmisibilă și încă o dată demonstrează că avem o guvernare care dezbină în loc să unească. În aceste vremuri grele este poate mai important ca oricând să dăm dovadă de solidaritate. Solicităm Guvernului și coaliției de guvernare PD-PSRM să-și revizuiască decizia, să permită accesul în Republica Moldova a tuturor cetățenilor indiferent dacă au plătit sau nu polița de asigurare medicală și să oprească atacurile la adresa diasporei care riscă să lase răni adânci în societatea noastră și așa dezbinată”, cităm din același comunicat.

Menționăm că, potrivit deciziilor CSE, persoanele blocate peste hotare, dar care nu au primă de asigurare obligatorie de asistență medicală în R. Moldova, nu vor fi admise la bordul curselor charter autorizate de Comisie. De asemenea, moldovenii care vor traversa frontiera terestră vor fi obligați să completeze o decclarație pe proprie răspundere privind obligația achitării, în termen de 72 de ore, a primei de asigurare obligatorie de asistență medicală pentru anul 2020.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
22.01.2021 09:12 1412 Nicolae Negru // Provocatorii

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.01.2021 09:12 Ziarul National Nicolae Negru // Provocatorii

20.01.2021 09:42 Ziarul National Mihai Gribincea: Trupele ruse de ocup...

18.01.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Eroarea trumpiștilor...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Când credeți că ar trebui să fie organizate alegerile parlamentare anticipate în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md