08:20:18 08.12.2021
Stiri

Un nou partid în R. Moldova. Vine din Rusia pentru a-l crea: „Contăm sincer pe o colaborare cu toți patrioții”

Politică 08.10.2015 16:39 Vizualizări2870 Autor: Ziarul National
Un nou partid în R. Moldova. Vine din Rusia pentru a-l crea: „Contăm sincer pe o colaborare cu toți patrioții” facebook.com


Președintele Congresului Diasporei Moldovenești din Rusia, Alexandr Kalinin, anunță despre crearea unui partid politic al moldovenilor plecați peste hotare.

„Diaspora moldovenească pornește pe calea formării unei forțe social-politice independente, care dorește schimbarea situației din Patrie. Începem unificarea diasporei moldovenești într-o Confederație unică, într-o uniune a cetățenilor Moldovei care încearcă să întoarcă țării noastre și poporului ei libertățile democratice, drepturile sociale și o viață decentă. Vrem să înțelegem dacă sutele de mii de lucrători imigranți moldoveni au aliați adevărați în Republica Moldova, parteneri de încredere, care se gândesc la viitor. Contăm sincer pe o cooperare și colaborare cu toți patrioții Republicii Moldova”, anunță Alexandr Kalinin într-un comunicat de presă.

Kalinin avertizează că numai în Rusia muncesc și trăiesc circa 700 de mii de moldoveni. El susține că inițiativa creării unei noi forțe social-politice vine pe fundatul protestelor din Piața Marii Adunări Naționale și a lipsei de acțiuni a autorităților.

Precizăm că Alexandr Kalinin este angajat al RIA Novosti, agenția de știri de stat din Rusia.

Ziarul NAȚIONAL a scris anterior despre câteva asociații ale diasporei din Rusia. Una dintre acestea, care l-a susținut deschis pe Igor Dodon și Partidul Socialiștilor în timpul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare de anul trecut, este condusă de un fost șef al Departamentului Instituții Penitenciare din R. Moldova, demis cu scandal în 1999 pentru suspiciuni de corupție, abuz de putere și susținere a terorismului din Transnistria. De asemenea, acesta este suspectat de legături cu serviciile de securitate rusești.

Un alt general KGB se află și în spatele Congresului Diasporei Moldovenești.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Nic 08.10.2015 17:18

Cred ca asa personaje nu trebuie sa apara pe scena politica a RM

Luana 09.10.2015 01:05

Doar Re-Unirea cu România este Salvarea !

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.12.2021 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Un pas inedit, corec...

03.12.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Aisbergul lui Șor

29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Considerați judicioase acțiunile CEC și ale justiției în cazul alegerilor locale noi de la Bălți: excluderea din cursă a candidatului Partidului „Șor”, Marina Tauber, și organizarea turului doi de scrutin pe 19 decembrie cu următorii doi candidați?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md