20:01:16 21.07.2024
Stiri

Un nou grup de investitori străini, la Chișinău: „R. Moldova are talent, are inovație și este în căutare de investiții și capital pe termen lung, care să ne ajute să modernizăm economia”

Actualitate 10.07.2024 15:23 Vizualizări1897 Autor: Ziarul National
Un nou grup de investitori străini, la Chișinău: „R. Moldova are talent, are inovație și este în căutare de investiții și capital pe termen lung, care să ne ajute să modernizăm economia”


Un grup format din 30 de potențiali investitori străini în R. Moldova se află la Chișinău pentru a se informa vizavi de oportunitățile de afaceri oferite de statul nostru.

„R. Moldova are talent, are inovație și este în căutare de investiții și capital pe termen lung, care să ne ajute să modernizăm economia”, a declarat prim-ministrul Dorin Recean la întrevederea cu grupul de investitori, dându-le asigurări că statul nostru este „prietenos și sigur” pentru investiții.

Potrivit premierului, Guvernul este interesat în atragerea capitalului pe termen lung, care să asigure o creștere economică durabilă, adăugând că Republica Moldova are multe oportunități care pot fi valorificate în sectoare ca infrastructura, energia, electronică, tehnologiile informaționale și agricultura.

CITIȚI și Zeci de reprezentanți ai unor companii mari din Europa, precum „Mercedes-Benz”, „Audi”, „Deutsche Bank”, „Bosch” sau „Bayer”, la Chișinău pentru a afla oportunitățile de a investi în R. Moldova! Recean: „Numeroase beneficii pentru investitori”

Investitorii au fost interesați de domeniile cu cel mai mare potențial de creștere, dezvoltarea pieței de capital și de măsurile actuale ale Guvernului pentru îmbunătățirea climatului de afaceri.

De asemenea, a fost discutată situația regională în contextul agresiunii ruse în Ucraina. Șeful Guvernului a menționat că Republica Moldova dorește să contribuie la procesul de reconstrucție a statului vecin și are un aport considerabil în asigurarea securității regionale.

Guvernul precizează că la întrevedere au participat peste 30 de investitori atât europeni, cât și din alte state.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md