09:01:05 18.09.2019
 
Stiri

Un moldovenist apropiat lui Dodon prevede „moartea” PSRM: „În lupta dintre PSRM și Blocul ACUM, cu siguranță vor câștiga forţele de dreapta”

Politică 13.06.2019 11:15 Vizualizări3291 Autor: Ziarul National
Un moldovenist apropiat lui Dodon prevede „moartea” PSRM: „În lupta dintre PSRM și Blocul ACUM, cu siguranță vor câștiga forţele de dreapta”

Profesorul de la Institutul de Relaţii Internaţionale din Moldova, Sergiu Nazaria, decorat în septembrie 2018 de către Igor Dodon cu cea mai înaltă disticție a R. Moldova - „Ordinul Republicii”, prevestește „nimicirea” Partidului Socaliștilor, având în vedere ultimele evenimente politice de la Chișinău.

Într-un articol în limba rusă, numit „Viaţa după Plahotniuc: cu ce se termină dualitatea de putere în Moldova?”, moldovenistul se arată sigur că, după învingerea lui Plahotniuc, între Blocul ACUM și Partidul Socialiştilor va apărea, „în mod inevitabil”, un conflict „ireconciliabil”.

„Și în acest viitor conflict, ACUM are toate argumentele, premisele și pârghiile pentru victorie. Cred că forţele de dreapta au câștigat deja, iar acest lucru s-a întâmplat sâmbătă, când socialiștii le-au oferit practic întregul Guvern. În mâinile ACUM se află funcţia de prim-ministru, Ministerul de Interne, Ministerul Finanţelor şi cel al Economiei. Adică şi forţele, și finanţele”, zice Nazaria.

Acesta nu exclude că, ulterior, Partidul Socialiştilor va fi interzis, deoarece Igor Dodon „a recunoscut că a primit finanțare din străinătate”.

„Aceasta poate fi motiv de a vorbi despre trădare de stat și despre interzicerea PSRM. În lupta dintre PSRM și Blocul ACUM, cu siguranță vor câștiga forţele de dreapta. Partidul Socialiștilor va fi nimicit și interzis. Iar deputații din Partidul Democrat vor trece de partea ACUM. Aceasta se poate întâmpla în câteva luni”, a prevestit Nazaria.

Cât despre soarta lui Vlad Plahotniuc, Nazaria crede că acesta va fi „trădat” de „ai lui”.

„Niciuna dintre părți nu poate să o învingă deocamdată pe cealaltă. Plahotniuc are resurse, dar se teme de o reacție negativă din partea Washingtonului, de aceea nu folosește forța. Cred că în banda lui s-a produs un fel de dezbinare: apropiaţii lui, în primul rând forțele de ordine, refuză să execute ordinele cu privire la suprimarea violentă a noii guvernări și arestarea reprezentanților săi. Ei se tem de consecințe pentru ei înșiși. Prin urmare, liderul PDM nu poate acum să nimicească noua guvernare și nici nu o va mai putea face. Criza va fi rezolvată în zilele următoare: figurile-cheie din anturajul lui Plahotniuc se vor uni, îl vor reține și îl vor preda noilor autorități în schimbul garanțiilor proprii. Acest lucru s-a întâmplat de zeci de ori în istoria lumii”, a mai scris Nazaria.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Stiri relevante
Top stiri

ion 13.06.2019 11:56

Povesti cu zmei tipa "clarvazator Mititelu".PSRM are electoratul sau care niciodata nu va trece de partea ACUM.Electoratul PD va trece la ACUM,dar nu in totalitate.Oricum,PSRM va ramîne inca multa vreme cel mai mare partid din Moldova.Aliantele cu socialistii vor fi inevitabile.

Spencer 13.06.2019 17:16

PSRM n-are să moară pentru că Putin are să aducă aici și omuleții verzi ca să-i susțină.

pt ”propo-Gandon” Năzăria 13.06.2019 17:31

”...Profesorul de la Institutul de Relaţii Internaţionale din Moldova” ? Ce are ”sula” cu prefectura” ? Asta e ”propo-Gandon” Năzăria !

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
16.09.2019 09:27 Nicolae Negru O sută de zile cu Dodon sau restabili...

13.09.2019 09:10 Nicolae Negru Maia Sandu va merge la Moscova de bun...

09.09.2019 09:09 Nicolae Negru Congresul PD: resetare sau resemnare?...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să-i ofere „o autonomie foarte puternică” Transnistriei, așa cum a anunțat președintele Igor Dodon, ca soluție pentru reglementarea conflictului transnistrean?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md