21:48:15 15.11.2018
 
Stiri

Un medic din R. Moldova le solicită Guvernului, CNA și Procuraturii să se autosesizeze și din postarea ei pe facebook, ca în cazul lui Stratulat: „Pe banii cerșiți de la UE se procură UAZ-icuri „Sobol” din Rusia pe motive idioțești”

Social 12.07.2018 16:00 Vizualizări41839 Autor: Ziarul National
Un medic din R. Moldova le solicită Guvernului, CNA și Procuraturii să se autosesizeze și din postarea ei pe facebook, ca în cazul lui Stratulat: „Pe banii cerșiți de la UE se procură UAZ-icuri „Sobol” din Rusia pe motive idioțești” Facebook

Scandalul provocat de medicul Mihai Stratulat legat de diagnozele „false” la copii în instituțiile medicale din R. Moldova și reacția imediată a Guvernului și a Centrului Național Anticorupție (CNA) sunt taxate de un nume greu în medicina autohtonă - Ala Nemerenco, aceasta fiind pe moment și consilier municipal la Chișinău pe listele Partidului Popular European din Moldova, aflat la guvernare alături de Partidul Democrat.

Nemerenco scoate la iveală alte probleme care afectează sistemul medical, inclusiv procurarea unor ambulanțe din Rusia, și cere ca și în cazul postării dânsei să se autosesizeze guvernarea.

CITIȚI și SCANDALUL din spitalele pentru copii: După ce a venit cu ACUZAȚII, Mihai Stratulat lansează soluții pentru a ÎNSĂNĂTOȘI sistemul medical

Vedeți mai jos întregul mesaj de pe Facebook al Alei Nemerenco:

„Postarea mea nu e despre declarațiile marelui doctor și nici despre faptul că spitalele noastre ar fi perfecte și pacienții nu ar avea de suferit din urma lor. Și nici despre medicii care în ultimul timp sunt murdăriți permanent de cui nu-i este lene. Ci e despre „sesizări" și „autosesizări". Ce Guvern, CNA și Procuratură sensibile și autosesizante avem! O mândrie, nu alta! De ce nu vă autosesizați la toate numele aduse în raprtul Kroll? Căci acel miliard a lovit și în sistemul de sănătate. De ce nu vă autosesizați când ne indignăm că pe banii cerșiți de la UE pentru bugetul nostru șchiop se procură UAZ-icuri „Sobol” din Rusia pe motive idioțești, precum că pe drumurile noastre numai astea pot circula. Da iată voi circulați pe BMW-ri și nu cu UAZ. Și de ce nu vă autosesizați că nu avem drumuri bune până acum și să-i scuturați bine pe toți cei care au fost la guvernare și nu au făcut nimica de 26 ani buni? Să vedeți cât de mult v-ar iubi poporul!

De ce nu mergeți cu controale la CNAM care e organul responsabil de procurarea serviciilor și plățile către spitale, și fiecare caz e expertizat, și chiar nu cred că ei cu una cu două acceptă tot ce bagă un spital, dar săriți iar pe medici? Fiindcă e controlat de voi? De ce nu vă autosesizați pe toate rapoartele Curții de Conturi care spun clar cum se fraudează banul public în sistemul de sănătate? De ce nu vă autosesizați că Ministerul Sănătății bagă în ultimul timp niște reforme de-ți îngheață mintea și personalul medical cu miile fuge din sistem unde îi duc ochii?

De ce nu vă autosesizați că în multe spitale în afară de reparații, reparații și iar reparații, conducătorii cu carnete de partid altceva nimic nu știu să facă, iar sălile de reanimare în multe cazuri nici fluturași simpli de plastic pentru subclavă nu au? De ce nu vă autosesizați când de ani buni strigăm în gura mare că pleacă medicii pe un capăt? Că mor copiii mici cu sutele? Ca nu există calitate în medicină? Că sistemul nostru de sănătate a ajuns slab de tot? Că finanțele nu sunt gestionate corect? Că se fură din ele?

Acum această declarație v-a trezit din somn voinicesc? Nu cunoașteți ce se întâmplă? Dar cine dacă nu guvernele în orice țară răspund pentru toate astea?

Vreau, ca cetățean a acestei țări, să văd că la fiecare ședință de Guvern începeți cu sistemul de sănătate și chemați responsabilii să vă răspundă la aceste DE CE-uri, dar nu trimiteți pe capul medicilor CNA și Procuraturi.

Aș avea tare multe încă de spus, dar FB-lui nu-i plac texte lungi. Cât ține de insăși declarație, nu dau un ban pe ea, (ceva tare putred e aici) atât timp cât e făcută de cineva care își câștigă pâinea din banii Edelweiss-lui, memoria unui tată foarte respectat de toți și face contribuții de 60 de mii pentru un oarecare partid.

Să aveți sănătate multă, căci Moldova nu e țara care să v-o dea, mai degrabă să v-o ia... Și tratați sistemul care e deja la reanimare, căci nu doctorii l-au adus la așa hal, ci guvernările.

Da, și acum, dle prim-ministru, vă rog să vă autosesizați la postarea mea exact așa ca și la cea a pretinsului coleg și să începeți ședința următoare de Guvern cu ea, fiindcă ce spun eu e mult mai grav”.


Merită și prietenii tăi să știe ASTA!


Top stiri

L. Ursu 12.07.2018 18:46

Domană, respect pentru curaj, a-ți spus-o așa cum este despre putreziciunea care domnește într-u domeniu al veții social-economice. Dar, așa e în toate domeniile, îndeosebi în justiție. Nu e de mirare, pentru că nu avem stat, ci un singur personaj și câțiva ortaci de a lui, care se pretind că ei sunt statul și cred că îl pot ”înfloiri” cu televiziuni miniunoae, cu procuraturi judecătorii docile lor, cu propagandă care trezește greață, etc.

Vadim 12.07.2018 19:48

Vedem ca in Moldova toti sunt experti, competenti, curajosi, iar cind vine vorba de responsabilitate sunt mereu altii vinovati.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.11.2018 13:00 Ziarul National Victor Chirilă // Cine e de vină că R...

12.11.2018 09:18 Nicolae Negru O altă perspectivă asupra furtului mi...

11.11.2018 15:40 Ziarul National Gheorghe Erizanu // Cetățeanul Băsescu

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Majoritatea sondajelor de opinie arată că doar patru partide ar putea accede în Parlament la alegerile din februarie 2019, iar următoarea guvernare ar putea fi de coaliție. Ce alianțe postelectorale ar fi benefice pentru viitorul R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md