11:53:44 02.04.2020
 
Stiri

Un jurnalist care l-a cunoscut pe Luncașu NU crede că acesta s-ar fi SINUCIS și ar fi dictat un bilet de adio „prostesc”

Social 19.08.2019 10:00 Vizualizări2749 Autor: Ziarul National
Un jurnalist care l-a cunoscut pe Luncașu NU crede că acesta s-ar fi SINUCIS și ar fi dictat un bilet de adio „prostesc” rise.md


Iurie Luncașu, omul de afaceri apropiat lui Vlad Plahotniuc, nu s-ar fi sinucis, ci ar fi fost ucis.

De această părere este jurnalistul Artur Efremov, care spune că l-a cunoscut din 2005 pe Luncașu și vorbea la telefon sau se întâlnea periodic cu acesta.

Într-o postare pe Facebook, Efremov susține că, pe timpul guvernării lui Vladimir Voronin, anume Luncașu ar fi fost „cardinalul gri” din spatele acestuia, „controla multe încă din anii 2000”, și el l-ar fi învățat multe lucruri pe „băiatul de la Nisporeni”, care s-a dovedit a fi un elev isteț, ce l-a depășit și pe Voronin, și pe Luncașu.

CITIȚI și FOTO de la locul faptei // Un om de afaceri din anturajul lui Vlad Plahotniuc s-ar fi SINUCIS, împușcându-se în cap: Ce scrisoare de ADIO i-ar fi dictat șoferului cel despre care se spune că ar fi cumnatul lui Plahotniuc

Efremov spune că Voronin i-a spus o dată despre Luncașu că acesta „a trecut o școală excelentă a KGB-ului”, de aceea crede că omul de afaceri nu putea să se sinucidă. Moartea sa ar fi un semnal dat lui Vlad Plahotniuc, trecându-se o „linie roșie”, întrucât Luncașu era membru al familiei sale, fiind căsătorit cu o soră de-a fostului lider PD.

Mai mult, Luncașu ar fi fost „nr.1 în anturajul lui Plahotniuc”.

Jurnalistul nu crede că Luncașu putea dicta „o scrisoare prostească de adio”, întrucât avea un limbaj elevat și arma cu care s-ar fi sinucis ridică semne de întrebare, fiindcă un „profesionist” ca el nu ar fi ales una semănătoare pentru a-și lua zilele, crede Efremov.

Totodată, versiunea că omorul lui Luncașu s-ar fi produs la comanda actualei guvernări nu ar ține, întrucât aceasta nu-l poate găsi nici măcar pe ucigașul unei femei de la Botanica sau a-l aduce acasă pe Ilan Șor.

Efremov vede trei scenarii care ar putea urma, iar primul ar fi ca Vlad Plahotniuc să se dea „la fund” și să-și ia măsuri de protecție pentru familia sa în urma acestui „semnal” adresat lui.

Un alt scenariu ar presupune o serie de „morți suspecte” care ar putea urma în rândul politicienilor sau oamenilor de afaceri - infarct, accidente, killeri nedescoperiți.

Un al treilea ar fi ca Vlad Plahotniuc să „atace” și să prezinte celor mai puternice servicii de inteligență un „stick cu informații prețioase”, inclusiv despre cercurile de influență de la Moscova ce concurează acerb între ele. Indirect, Efremov lasă să se înțeleagă faptul Luncașu ar fi fost ucis la comanda unor „cercuri de interese” de la Moscova.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
30.03.2020 10:00 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unirea rațională (2)

27.03.2020 09:29 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unirea rațională sau...

23.03.2020 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // La plecarea lui Petr...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de felul în care acționează autoritățile R. Moldova pentru combaterea extinderii pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md