12:53:35 02.04.2020
 
Stiri

FOTO de la locul faptei // Un om de afaceri din anturajul lui Vlad Plahotniuc s-ar fi SINUCIS, împușcându-se în cap: Ce scrisoare de ADIO i-ar fi dictat șoferului cel despre care se spune că ar fi cumnatul lui Plahotniuc

Social 18.08.2019 08:55 Vizualizări7626 Autor: Ziarul National
FOTO de la locul faptei // Un om de afaceri din anturajul lui Vlad Plahotniuc s-ar fi SINUCIS, împușcându-se în cap: Ce scrisoare de ADIO i-ar fi dictat șoferului cel despre care se spune că ar fi cumnatul lui Plahotniuc RISE Moldova
Iurie Luncașu


Patronul unei companii care deține un imobil impunător la Telecentru, cunoscut opiniei publice cu denumirea de „Casa Albă”, Iurie Luncașu, a fost găsit ieri-seară împușcat în cap.

Informația a fost confirmată pentru Ziarul NAȚIONAL de către angajați ai Inspectoratului de Poliție Buiucani.

Prima instituție media care a publicat în această dimineață informații despre acest caz este kp.md, la ora 7.40, care scrie că Lunkașu ar fi cumnat cu Vlad Plahotniuc, acesta fiind căsătorit cu sora soției fostului lider PD.

Angajații de la Inspectoratul de Poliție Buiucani nu au dorit să ne ofere mai multe informații decât faptul că Luncașu a fost găsit mort în apropiere de Chișinău, oamenii legii fiind alertați de către șoferul acestuia.

Noi.md, însă, a publicat, la ora 8.14, mai multe detalii cu date ce par a fi o notă informativă a Poliției. Potrivit sursei, înainte de a se împușca, Luncașu i-a dictat șoferului un mesaj, legat de așa-numita „Casă albă”.

„Poliția Buiucani informează că, pe 17.08.2019, orele 20:07, în Unitatea de Gardă a parvenit înștiințarea 112, precum că pe traseul R-6, se află o persoană împușcată în regiunea capului. Potrivit declarațiilor celui care a sunat la 112, Luncașu s-a împușcat din arma personală în regiunea capului și în urma leziunilor corporale primite a decedat la fața locului.

Fiind audiat cel care a sunat la poliție, cet. Babin Boris, a declarat că activează ca șofer la cet. Luncașu Iurie și la 17.08.2019, aproximativ orele 19:00, a fost contactat telefonic de șeful său care i-a cerut să vină la domiciliu și să se deplaseze într-o direcție necunoscută la aer curat. Șoferul a mers cu automobilul de serviciu la casa lui Luncașcu de unde l-a luat și s-au îndreptat spre traseul R-6 (Ialoveni-Durlești).

La un moment dat, Luncașu Iurie i-a cerut șoferului să oprească automobilul în câmp și să scrie o scrisoare cu următorul conținut: „Căsuță albă am cumpărat-o în 2017, am fost investitor”. Ulterior, a ieșit din automobil, comunicîndu-i șoferului că iese să răsufle aer curat, în urma căreia s-a împușcat în regiunea capului din pistolul cu glonț de model Astra, cal. 6,35, nr. 85034 și a decedat în urma traumelor primite. În Registrul de stat al armelor, cet. Luncașu Iurie figurează ca posesor a cel puțin 6 arme”.

Menționăm că, în anul 2017, RISE Moldova a scris că un offshore cipriot a devenit proprietarul „Casei Albe” din Chișinău – un imobil impunător dintr-un cartier de lux din Chișinău. În cadrul tranzacției de vânzare-cumpărare, care a pus la bătaie 130 de milioane de lei, firma cipriotă a fost reprezentată de Iurie Luncașu – un personaj din anturajul lui Vladimir Plahotniuc, pe atunci liderul Partidului Democrat din Moldova. Achiziția a precedat alte tranzacții cu două proprietăți ale ASITO, companie de asigurări ale cărei acțiuni au fost anterior obiectul unei înțelegeri secrete Platon-Plahotniuc. Materialul sugera că tranzacțiile ar fi fost făcute în interesul lui Vlad Plahotniuc.


Foto: rise.md

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
30.03.2020 10:00 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unirea rațională (2)

27.03.2020 09:29 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unirea rațională sau...

23.03.2020 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // La plecarea lui Petr...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de felul în care acționează autoritățile R. Moldova pentru combaterea extinderii pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md