07:42:13 05.08.2020
 
Stiri

Un fost procuror susține că Viorel Morari ar putea cere azil politic în Dubai: „Duminică pleacă în deplasare...”. Reacția lui Morari

Social 13.12.2019 09:45 Vizualizări3343 Autor: Ziarul National
Un fost procuror susține că Viorel Morari ar putea cere azil politic în Dubai: „Duminică pleacă în deplasare...”. Reacția lui Morari Curentul


UPDATE // Viorel Morari susține că și-a anulat deplasarea în Dubai, din motiv că procurorul general Alexandr Stoianoglo nu i-a dat un răspuns vizavi de participarea sa la acea conferință internațională.

„Astăzi i-am prezentat procurorului general o cerere prin care i-am solicitat să anuleze ordinul cu privire la deplasare în legătură cu faptul că n-am confirmat plecarea până ieri, de aceea s-a inițiat procedura de anulare a biletelor și rambursarea cheltuielilor de către Banca Mondială. Eu nu plec”, a declarat Viorel Morari pentru deschide.md.

****************
Șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, detașat pentru o lună la Procuratura Generală, timp în care un grup de procurori efectuează, la ordinul lui Alexandr Stoianoglo, un control al activității acestei instituții din anul 2016 până în prezent, ar putea cere azil politic în Dubai.

Cel puțin, așa crede fostul șef al Procuraturii municipiului Chișinău, Ion Diacov.

Acesta afirmă că Morari va pleca duminică, pe 15 decembrie curent, într-o deplasare pentru a participa la o conferință internațională și ar putea rămâne în Dubai.

„Duminică,15 decembrie 2019, procurorul V. Morari pleacă în deplasare în Dubai, pentru a participa la o conferință internațională de prestigiu. V. Morari știe că la întoarcere în țară poate fi pus sub învinuire și arestat. Persoane informate spun că V. Morari va solicita azil politic și nu se va întoarce în țară, din motiv că este persecutat politic. Și iarăși toți se vor întreba: Cine i-a permis să părăsească țara?”, scrie Diacov pe Facebook.

Morari nu a comentat aceste acuzații, dar în ultimul timp acesta se află într-un conflict deschis cu noua conducere a Procuraturii Generale. Morari spune că a fost înlăturat de la șefia Procuraturii Anticorupție, inclusiv din cauza faptului că a pornit investigațiile privind finanțarea ilegală din exterior a Partidului Socialiștilor.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.08.2020 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // Lukașenko va concura...

31.07.2020 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Betonul rusesc al al...

27.07.2020 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Duelul Tănase-Boțan:...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md