05:34:11 25.09.2017
Stiri

Un fost președinte de raion a RECUNOSCUT că și-a avantajat firma familiei la licitațiile pe care le organiza: Acum riscă până la șase ani de închisoare

Anticorupție 30.08.2017 10:00 Vizualizări805 Autor: Ziarul National
Un fost președinte de raion a RECUNOSCUT că și-a avantajat firma familiei la licitațiile pe care le organiza: Acum riscă până la șase ani de închisoare
Iurie Andriuță

Dosarul fostului preşedinte al raionului Criuleni, Iurie Andriuţă, și al administratorului Întreprinderii municipale „Edilitate Criuleni” a fost trimis în judecată, cei doi fiind învinuiți de organizare şi, respectiv, complicitate la comiterea abuzului de serviciu, soldat cu prejudicierea intereselor publice în proporţii considerabile.

Procurorii susțin că, în perioada iulie 2015 - aprilie 2017, Andriuță a solicitat tuturor conducătorilor instituţiilor de învăţământ din unitatea administrativă ca lucrările ulterioare să fie efectuate prin intermediul întreprinderii municipale „Edilitate Criuleni”, fondată de către Consiliul raional.

Numai că, la licitațile de achiziție a serviciilor de reparații, câștigătoare a fost aleasă firma „Crioleal-Com”, condusă de fiul președintelui de raion, Stanislav, anterior fondată și condusă chiar de funcționar, dar și o firmă controlată de șeful întreprinderii municipale, „Rioli”.
„Acţionând de comun acord şi în înţelegere prealabilă, prin intermediul ÎM „Edilitate Criuleni”, inculpaţii au executat lucrări de construcţii şi reparaţii la obiectivele instituţiilor subordonate Consiliului raional Criuleni, cu exagerări la volumul şi costul lucrărilor. În total, potrivit estimărilor efectuate de specialiştii Inspecţiei de Stat în Construcţii, prin aceste acţiuni ilicite interesele publice au fost prejudiciate cu 252 de mii de lei”, acuză procurorii.

Fostul preşedinte al raionului şi-a recunoscut vina, încheiînd cu procurorul acord de recunoaştere a vinovăţiei.

CITIȚI și INTERESE // GUNOIUL moldovenesc din proiectele europene, la Criuleni

Dacă vor fi găsiți vinovați, cei doi inculpați riscă amenzi de până la 117 500 de lei sau închisoare de la 2 la 6 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Comentarii
Promo
Promo
Punct de vedere NAȚIONAL
22.09.2017 09:05 Nicolae Negru Republica orfană: Va fi lichidată fun...

20.09.2017 12:20 Nicolae Negru Lupul sătul al propagandei ruse și oa...

18.09.2017 09:00 Nicolae Negru Să tragem o linie, răspuns lui Consta...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că UE trebuie să revizuiască Acordul de asociere și să suspende finanțarea R. Moldova, după aprobarea sistemului electoral mixt?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2017. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md