05:22:49 06.06.2020
 
Stiri

Un fost MINISTRU afirmă că Andrei Năstase și Maia Sandu ar vrea un „Parlament care NU va vota UNIREA”

Politică 30.07.2018 14:55 Vizualizări10884 Autor: Ziarul National
Un fost MINISTRU afirmă că Andrei Năstase și Maia Sandu ar vrea un „Parlament care NU va vota UNIREA” facebook


Fostul ministrul al Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, este convins că liderii Partidului Platforma „Demnitate și Adevăr” (PPDA), Andrei Năstase, și Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, ar vrea un viitor Parlament care să nu pună pe tapet chestiunea Unirii celor două state românești.

Chirinciuc susține că cetățenii din Ungheni, acolo unde Mișcarea de Rezistență Națională a organizat duminică o manifestație, au așteptat de la Andrei Năstase să rostească cuvântul „Unire”.

„Am mai urmărit două proteste ordinare. Unul a fost organizat la Ungheni de către Năstase, liderul „DA” care nu are oameni în teritoriu. La el au fost prezenți mulți liberali care mi-au spus că au așteptat să audă de la el cuvântul Unire! Am avut o întâlnire cu liderul PAS din Ungheni și mi-a zis că va fi un protest fără participarea liderilor politici, adică vor vorbi Octavian Țîcu, Igor Munteanu,Vasile Șoimaru, persoane care nu fac politică în R. Moldova. Vreau să amintesc că Octavian Țîcu și Igor Munteanu sunt consătenii mei și au fost promovați în funcții înalte de către Partidul Liberal, iar o mare parte din cei prezenți a vrut să audă că unica soluție de a scăpa de dictatură este Unirea cu România”, scrie acesta pe blogul său.

Acest fapt i-ar fi derutat mult pe cei prezenți la protest, afirmă Chirinciuc. „De când Năstase a vrut la Kremlin împreună cu amicii săi falși, iar Ghimpu a spus că nu avem nimic mai presus în afară de UE și România, lumea a început să stea la cumpănă. Aceasta e marea tragedie a românilor basarabeni. După 27 ani de batjocură, unii au fost aduși în situația în care să creadă că Unirea mai așteaptă. Evident apar mulți trădători, mulți profitori. E simplu. Opriți-vă cât nu-i târziu! De fapt, ce a însemnat această prezență a liderului „DA” la Ungheni, într-un teritoriu unde PL e tare pe poziții și unde eu sunt președinte al organizației teritoriale? E nimic altceva decât o încercare, prost ascunsă a lui Năstase și a Maiei, de a sparge unioniștii, care recent au dezvelit la Sinești un monument în memoria deportaților”, a adăugat fostul ministru.

Făcând trimitere la unele declarații ale lui Mihai Ghimpu, sursa citată punctează că „Parlamentul se va îngloda în interesul național al Țopilor”. „Ei vor spune că Plahotniuc a furat, iar Filat și Țopii sunt curați. Minciuni: toți trebuie să răspundă în fața unui procuror DNA echidistant! Pe-al nostru steag e scris Unire!”, a conchis liberalul.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Eugen 30.07.2018 16:22

Dap asta e clar, declaratiile lor vorbesc pentru ei. Mai ales cum Nastase a facut alianta cu Dodon si Usatii.

Spencer 30.07.2018 16:44

Adică după atâta bătaie de joc, voi încă mai aveți dubii că Năstase și cu Maia nu vor Unirea? După atâta bătaie de joc de unioniști?!

Anatol 30.07.2018 21:03

Nu pot înțelege cum astfel de oameni ca Chirinciuc să ajungă în funcții de ministru și să nu aibă cea mai elementară noțiune de diplomație. Dacă noi moldovenii aflându-ne sub cizma sovieticilor am fi permanent declarat că nu recunoaștem sistemul, că suntem rămâni etc., nimeni nu mai termina institutul, universitatea, nu devenea conducător. Toate astea le-am purtat în suflet, fără a-ți afișa sentimentul. Exemplul lui Ghimpu: a tot strigat Unire ca până la urmă să coalizeze cu Plahotniuc și K. Voi, liberalii după ce v-ați fript, în loc să faceți concluziile respective, să promovați tacit (fără strigăte) schimbarea puterii, întroduceți mai multă zăpăceală în mințile oamenilor. Nu e bună de loc, d-le Chirinciuc, atitudenea dvs față de Năstase și Sandu. Face impresia că dacă nu voi, mai bine nimeni, adică status-cvo.

Mihai 30.07.2018 21:03

Cand nu sunt la treuca,Pl-istii isi amintesc de unire si limba...

roro 03.08.2018 00:47

lasati propoganda unirii,faceti ceva pentru dezvoltare ,nu distrugeti republica moldovenilor,ghimpu copii nuare ,nimic nu-l doare

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
05.06.2020 09:17 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Prezidentul pmr și ...

01.06.2020 09:41 Nicolae Negru Nicolae Negru // Refugiul lui Ion Chicu

29.05.2020 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce va pierde Dodon

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md