03:27:55 19.07.2019
 
Stiri

Vicepreședinte PAS: „Urmează să vedem cât de bine INTENȚIONAȚI și cât de sinceri sunt colegii noștri de la PL, pentru că...”. Un fruntaș al PL, avertizat că nu are nicio ȘANSĂ să fie în lista comună

Alegeri 2018 18.12.2018 11:40 Vizualizări1290 Autor: Ziarul National
Vicepreședinte PAS: „Urmează să vedem cât de bine INTENȚIONAȚI și cât de sinceri sunt colegii noștri de la PL, pentru că...”. Un fruntaș al PL, avertizat că nu are nicio ȘANSĂ să fie în lista comună facebook

Vicepreședintele Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Mihai Popșoi, admite că ar putea apărea probleme cu Partidul Liberal (PL), care a acceptat să nu participe la alegeri, dar să susțină Blocul electoral „ACUM”, în momentul în care aceștia vor propune candidați pentru circumscripții.

Potrivit lui Popșoi, faptul că PLDM și PL au acceptat să nu participe la alegeri, dar să delege unii candidați pe lista comună și în circumscripții este un gest de bunăvoință.

„Eu nu aș spune că este vorba de o victorie neapărat din partea noastră. Este mai degrabă un gest de bunăvoință și de clarviziune politică, dacă doriți, fie și în ceasul al 12-lea al acestor partide, mai cu seamă al PL, care, iată, a venit cu această decizie. Urmează să vedem cât de bine intenționați și cât de sinceri sunt colegii noștri de la PL, pentru că...”, a declarat Popșoi într-un interviu pentru Europa Liberă.

Întrebat dacă are dubii în privința PL, vicepreședintele PAS a subliniat: „Până la acest moment nu avem motive să credem că ar exista o anumită lipsă de sinceritate, dar acest lucru va deveni clar în procesul în care ei (liberalii n.r.) vor nominaliza potențialii candidați pentru circumscripții...”, a adăugat Mihai Popșoi.

Sursa citată spune că reprezentanții PLDM și PL ar trebui să aibă o abordare de bună credință când va fi vorba despre întocmirea listei, dar și desemnarea candidaților în circumscripții. „Nu ar trebui să complice procesul atât timp cât abordarea din ambele părți este una de bună credință, atât timp cât este un candidat, indiferent din partea cărui partid vine și este un candidat care trece cu brio acele filtre de integritate, un candidat asupra căruia să nu planeze... Următoarea etapă este selectarea în baza criteriilor de meritocrație. Dacă persoana în cauză este un adevărat profesionist sau profesionistă, nu ar trebui să existe careva probleme, pentru că acea comisie de meritocrație este formată din opt persoane, dintre care și reprezentanți ai societății civile”.

Popușoi a spus și de ce PAS și PPDA nu a accepta PL și PLDM în Blocul „ACUM”. „O spunem pe șleau: este rezultatul discuțiilor noastre cu cetățenii în teritoriu și este pe undeva și rezultatul realității politice la zi, când aceste partide, vorbim de PLDM și PL și cu siguranță în cea mai mare parte este vorba de Partidul Democrat, partide care s-au aflat la guvernare până acum și pe seama cărora este pusă o bună doză din realitatea în care trăim astăzi. Și de aceea cetățenii sunt cumva reticenți la siglele acestor partide, dacă doriți, la bagajul politic al acestor partide”.

De menționat că, recent, Mihai Popșoi a avut un schimb mai dur de replici cu liberalul Iurie Chirinciuc. Fostul ministru al Transportului a scris că „PL nu poate fi sacrificat”. În speță, acesta a criticat filtrele de integritate „inventate de Năstase și Sandu”. În replică, Popșoi i-a transmis lui Chirinciuc că nu are nicio șansă să treacă cu bine de filtru de integritate.

„Amatorul de „mămăligă cu pește” servită în cabinet, Iurie Chirinciuc, are o presimțire că nu va trece filtrele de integritate ale blocului „ACUM”, la fel cum o au și alți fruntași ai PL. Condamnat la un an și patru luni de închisoare, ce-i drept cu suspendare, Chirinciuc își îndeamnă colegii să nu sacrifice partidul, însă uită să spună ca alternativa este sacrificarea țării”, a scris Popșoi pe Facebook.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Stiri relevante

Serafim 18.12.2018 12:35

Ma liberalii ca si voi sunt partid rasuflat si disperat , nu mai stiti ce a faceti de unde sa furati ca sa mai supravetuiti.

timofei 18.12.2018 14:07

dihorii din PAS de 3 ani nu fac altceva decat aliante, si sa se certe intre ei... nimic clar pentru cetateni, ce o sa faca, cum o sa faca, si pentru ce ar trebui in general cineva sa-i voteze...

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.07.2019 09:23 Nicolae Negru Îi va telefona Putin Maiei Sandu?

12.07.2019 09:21 Nicolae Negru „Ultima redută” a căzut! Ce urmează?

10.07.2019 10:19 Ziarul National Diferențe între LIDERI și șefi. A avu...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că deputații din R. Moldova trebuiau să voteze PENTRU reîntoarcerea dreptului de vot Federației Ruse la APCE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md