05:59:28 14.06.2024
Stiri

Un fost AMBASADOR al R. Moldova oferă detalii PICANTE despre Lavrov, cel care a AMENINȚAT R. Moldova că ar putea „deveni următoarea Ucraină”. „Mi-a lăsat o impresie ORIBILĂ, iar acum a ajuns un CIUMAT al diplomației”

Actualitate 03.02.2023 09:59 Vizualizări2085 Autor: Ziarul National
Un fost AMBASADOR al R. Moldova oferă detalii PICANTE despre Lavrov, cel care a AMENINȚAT R. Moldova că ar putea „deveni următoarea Ucraină”. „Mi-a lăsat o impresie ORIBILĂ, iar acum a ajuns un CIUMAT al diplomației”


Declarațiile ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, cu privire la R. Moldova nu ar mai trebui luate în seamă, deoarece șeful diplomației ruse amintește „de un câine de la țară care latră alergând după mașini fără folos... de dragul lătratului”. De această părere este fostul Ambasador al R. Moldova pe lângă OSCE și în România, Mihai Gribincea, care l-a cunoscut pe Serghei Lavrov.

„Lavrov face declarații penibile și amuzante. Pe Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Rusiei „putiniste”, am avut ocazia să-l întâlnesc în cadrul unei întrevederi în timpul Ministerialei OSCE de la Madrid, în noiembrie 2007. Atunci am făcut parte din echipa lui Knut Vollebaek, Înaltul Comisar pentru minorități naționale, care s-a întâlnit cu ministrul Lavrov.

Mi-a lăsat o impresie oribilă. A avut un comportament arogant și impertinent, pe care numai diplomații ruși îl pot manifesta. Era evident preocupat nu atât de substanța discuției, cât de impresia pe care o lasă asupra noastră, mai ales că îl însoțea o domnișoară tânără care lua notițe pentru (așa cum ne-a declarat el) ca să-i scrie biografia. În mod sigur, Lavrov se vedea un al doilea Nesselrode sau Molotov. Altfel, nu ar fi avut domnișoara tânără lângă el”, își amintește Gribincea.

Totuși, visul lui Lavrov s-a năruit odată cu declanșarea războiului din Ucraina.

„Oricum, omul care se vedea pe piedestalul diplomației alături de cei mai mari diplomați ai lumii a ajuns după războiul declanșat de Putin în Ucraina un ciumat al diplomației. Cu excepția unor miniștri din țări dictatoriale, nimeni nu mai stă de vorbă cu el, declarațiile lui nu mai sunt luate în seamă de nimeni. Pe scurt, amintește de un câine de la țară care latră alergând după mașini fără folos... de dragul lătratului. Tocmai în acest registru trebuie privită declarația lui recentă cu privire la R. Moldova, declarație făcută în cadrul unui interviu pentru postul de televiziune „Rossia24”. El ne amenință că R. Moldova „ar putea deveni următoarea Ucraină”.

Keep calm, Serghei Victorovici! Ministrul de Externe Karl Nesselrode, care s-a aflat în fruntea diplomației Rusiei țariste timp de 40 de ani (1816 - 1856) și-a încheiat cariera în urma înfrângerii rușinoase a Rusiei în Războiul Crimeii (1853 - 1856). Cariera dumneavoastră se va sfârși, în cel mai bun caz, odată cu războiul ruso-ucrainean. În februarie 2024, vă pregătiți să sărbătoriți 20 de ani în fruntea MAE rus. S-ar putea să ajungeți să celebrați această performanță. Doar că până atunci sunteți „nevîezdnoi” (невыездной – cu restricții de călătorie) și veți continua să „lătrați după mașini” ...”, a conchis Mihai Gribincea.


Stiri relevante
Top stiri

României îi pasă
Punct de vedere NAȚIONAL
10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

08.06.2024 14:24 Ziarul National Nicolae Enciu // 80 de ani de la deba...

07.06.2024 09:22 Nicolae Negru Nicolae Negru // Începe marea curățenie?

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md