05:55:33 14.06.2024
Stiri

Un faimos savant rus a fost RĂPIT şi pus să muncească ca sclav la o fermă. Chinurile la care a fost supus vreme de TREI ani

Știri 20.03.2017 09:19 Vizualizări3462 Autor: Ziarul National


Un faimos savant rus a fost RĂPIT şi pus să muncească ca sclav la o fermă. Chinurile la care a fost supus vreme de TREI ani Sursa: stirileprotv.ro

Unul dintre cei mai mari experţi în lasere ai Rusiei a dispărut misterios în 2014 – iar acum a fost regăsit, după ce a trecut printr-o experienţă incredibilă.

Iuri Obrazțov, în vârstă de 54 de ani, cercetător al Institutului de Fizica Laserelor din Novosibirsk, membru al Academiei de Ştiinţe a Rusiei şi unul dintre cei mai importanţi experţi în domeniu, a dispărut în 2014 în timpul unei călătorii în Kazahstan. Familia a alertat poliţia, dar fără niciun rezultat.

Obrazțov a fost găsit pe o bancă lângă un mall din Almatî, la aproape 2.000 de kilometri de casă. Trecătorii l-au luat la întrebări crezând că este un cerşetor sau un alcoolic. „Avea urechile rupte, capul plin de cicatrici lăsate de un bici”, povesteşte un martor ocular.

Obrazțov a povestit apoi că a fost ţinut în sclavie la o fermă din Kazahstan, fiind pus să muncească la câmp, alături de alţi oameni ţinuţi în condiţii similare. A fost bătut şi chinuit atât de tare încât şi-a pierdut memoria şi îşi mai aminteşte puţine lucruri din acea perioadă.

„Nu avea ceas sau calendar. I-au spart ochelarii şi a stat trei ani în ceaţă”, spun cei care au vorbit cu el. Era hrănit cu mâncare pentru animale şi ar fi încercat de cinci ori să evadeze.

Consulatul rus din Almatî i-a făcut acte de identitate şi savantul se va putea întoarce acasă. Diplomaţii spun însă că, din cauza suferinţelor prin care a trecut, Obrazțov vorbeşte cu mare greutate şi are pierderi mari de memorie, astfel că e greu să reconstituie ce s-a întâmplat.

Autorităţile au declanşat o anchetă pentru a stabili unde a fost ţinut în sclavie.

Sursa: stirileprotv.ro


Stiri relevante
Top stiri

României îi pasă
Punct de vedere NAȚIONAL
10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

08.06.2024 14:24 Ziarul National Nicolae Enciu // 80 de ani de la deba...

07.06.2024 09:22 Nicolae Negru Nicolae Negru // Începe marea curățenie?

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md