14:29:05 23.02.2024
Stiri

„Moldovagaz”, filiala „Gazprom”, a SĂRĂCIT moldovenii cu zeci de MILIOANE de dolari, iar acum îi ia peste picior: „Grație contractului semnat cu „Gazprom”, s-au evitat costuri suplimentare de 270 de MILIOANE de dolari”

Actualitate 01.07.2022 16:59 Vizualizări2497 Autor: Ziarul National
„Moldovagaz”, filiala „Gazprom”, a SĂRĂCIT moldovenii cu zeci de MILIOANE de dolari, iar acum îi ia peste picior: „Grație contractului semnat cu „Gazprom”, s-au evitat costuri suplimentare de 270 de MILIOANE de dolari” stiri.md


Directorul general al S.A. „Moldovagaz”, Vadim Ceban, este convins că R. Moldova a semnat în toamna trecută un contract avantajos cu „Gazprom”, deși cetățenii au fost nevoiți să plătească de trei-patru ori mai mult pentru un metru cub de gaze.

Potrivit lui Ceban, „Moldovagaz” ar fi economisit în jur de 270 de milioane de dolari grație înțelegerii de la finele lunii octombrie 2021.

„Estimările specialiștilor în managementul financiar și economic al S.A. „Moldovagaz”, datorită prețului prevăzut în contractului de furnizare a gazelor naturale cu „Gazprom”, compania a reușit să evite costuri suplimentare în valoare de 270 de milioane de dolari. Și asta numai din ianuarie 2022 și până în prezent”, a scris Ceban pe canalul său de Telegram.

Oficialul de la „Moldovagaz”, numit în funcție în perioada când Igor Dodon era președinte al R. Moldova, a subliniat că cifrele sunt date în comparație cu prețul gazelor la bursele europene.

Astfel, dacă în lunile ianuarie, februarie, martie, aprilie, mai și iunie consumatorii moldoveni au plătit pentru gazele furnizate de ruși „la un preț avantajos” peste 408 milioane de dolari, atunci lucrurile se complicau, dacă gazele erau cumpărate la prețul de piață. În acest caz, moldovenii trebuiau să plătească peste 677 de milioane de dolari.

Acesta a mai adăugat că prețul mediu plătit de R. Moldova pentru gaze de la începutul anului este de 674 de dolari pentru mia de metri cubi de gaze.

De menționat că R. Moldova va plăti 980 de dolari pentru gazele furnizate de „Gazprom” în luna iulie, cu 100 de dolari mai mult decât în iunie 2022.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

16.02.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Testul funcțional

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md