15:17:19 18.05.2024
Stiri

Un bebeluș s-a născut la PATRU ani după ce părinții lui au murit. Cum a fost posibil

Știri 13.04.2018 13:01 Vizualizări1749 Autor: Ziarul National
Un bebeluș s-a născut la PATRU ani după ce părinții lui au murit. Cum a fost posibil Sursa: libertatea.ro


Cazul fără precedent a avut loc în China. Un copil a fost născut de o mamă surogat la patru ani după ce părinții lui au murit într-un accident de mașină.

În anul 2013, un cuplu a murit într-un accident de mașină. Înainte de a-și pierde viața, cei doi oameni au înghețat mai mulți embrioni, în speranța că vor avea un copil prin fertilizarea in vitro atunci când va veni momentul, potrivit BBC.

Băiețelul a fost născut în decembrie 2017 de o mamă surogat din Laos, însă cazul a fost relatat de The Beijing News în această săptămână.

Ziarul a explicat cum lipsa de precedent a acestui tip de caz a forțat părinții cuplului decedat să ducă o luptă legală înainte să aibă loc procedura de inseminare artificială a embrionilor în pântecele mamei surogat.

În momentul producerii accidentului, embrionii au fost depozitați în siguranță în spitalul din Nanjing, înghețați la -196 de grade într-un recipient plin cu nitrogen lichid.

Mai multe procese în instanță a dat dreptul celor patru bunici să fie „proprietarii” ouălor fertilizate, dar nu a durat mult până când următoarea problemă a ieșit la iveală.

Embrionii puteau fi luați din spitalul din Nanjing dacă exista dovada că alt spital ar dori să le depoziteze, dar având în vedere incertitudinea legală din jurul embrionilor, a fost foarte greu ca oamenii să găsească o altă instituție medicală din China care dorește să se implice. Iar pentru că implantarea embrionilor într-o mamă surogat este ilegală în China, singura soluție realistică a fost deplasarea în Laos, unde acest lucru este posibil.

În momentul transportului, nicio companie aeriană nu a dorit să accepte transportul „sticlei de dimensiunea unui termos”, plină cu nitrogen lichid, în care se aflau embrionii, iar viitorii bunici au fost nevoiți să meargă cu mașina în Laos.

Embrionul a fost implantat în pântecele mamei surogat de un medic ginecolog și în decembrie 2017 copilul a fost născut perfect sănătos.

Cetățenia băiețelului, pe nume Tiantian, a fost altă problemă, el fiind născut în China, unde mama surogat a călătorit după ce a obținut o viză simplă.

Fără a avea părinții vii care să dovedească paternitatea, toți cei patru bunici au fost nevoiți să facă teste ADN pentru a stabili că bebelușul este, într-adevăr, nepotul lor și că părinții aveau naționalitate chineză.

Sursa: libertatea.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md